Nem vacakolnak tovább, bevezetik a videobírót

foci, videobíró
(FILES) This file photo taken on December 15, 2016 shows a video assistant referee system placed beside the pitch prior to the Club World Cup semi-final football match between Mexico's Club America and Spain's Real Madrid at Yokohama International stadium in Yokohama. "The objective is that our referees are ready to use video refereeing from the quarter-finals of the Coupe de la Ligue and the Coupe de France 2017/2018", that means in almost a year, but which is still subject to a favorable opinion of the IFAB (International Football Association Board), French technical director of arbitration Pascal Garibian explained in an interview with AFP on January 27, 2017. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában augusztus ötödikétől kezdve minden mérkőzésen alkalmazzák majd a videobíró technológiát.

A szezon első felében már tesztelték az eszközt, amely a gólok, a büntetők és a kiállítások megítélésénél, illetve a játékosok pontos azonosításában segíti a játékvezető munkáját.

2016 decemberében a klubvilágbajnokságon már használták a rendszert, a mexikói Club America és a spanyol Real Madrid mérkőzésén Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az MLS pénteki közleménye szerint a bírók készen állnak a rendszer használatára, mert többször is speciális edzőtáborban gyakorolhattak, és felkészülési meccseken is kipróbálhatták az újítást.
A visszajátszásokat minden televízió-csatorna bemutathatja, amely közvetíti az adott mérkőzést.

Az MLS-ben augusztustól minden meccsen figyelni fog a rendszer Forrás: AFP

A technológiát az oroszországi Konföderációs Kupán is használták,

a FIFA elnöke, Gianni Infantino pedig reményét fejezte ki, hogy a jövő évi világbajnokságon is alkalmazhatják.

Az ausztrál élvonalban már bevezették, és még a következő idény kezdetekor a Bundesligában is megkezdhetik a használatát.