Egy Fradi-győzelem életet vinne az unalmas Herningbe

Hajnal Tamás rajongók Dániában
Apa és fia Németországból érkeztek, hogy lássák Hajnal Tamást, s bár a sérült futballista nem utazott Dániába, ajándékkal kedveskedik majd rajongóinak
Vágólapra másolva!
A hamarosan kezdődő Midtjylland – Ferencváros Európa-liga visszavágót az edzők és a játékosok segítségével szakmailag már elemeztük a napokban, most a várost és a találkozó helyszínéül szolgáló MHC Arénát mutatjuk meg az Origo olvasóinak.

Herning Dánia 11. legsűrűbben lakott városa. 48 ezren élnek itt, mi azonban ebből semmit nem tapasztaltunk. Pedig a Ferencváros és a csapatot elkísérő különítmény a városközpontban kapott elhelyezést, a minden igényt kielégítő Best Western Plus Hotel Eydében.

A Ferencváros impozáns környezetben szállt meg Dániában Forrás: Origo

A település legnagyobb sétálóutcájára nyíló szállodából azonban napszaktól függetlenül bármikor indultunk el, csak elvétve találkoztunk emberekkel.

Szokatlan kihaltság jellemezte Herning főterét Forrás: Origo

A tisztaság azonban már a reptérről idevezető úton szembetűnő volt, főleg a magyar viszonyokhoz képest. A fák mindenhol egyenlően lenyírt lombozata szintén a precizitásról tett tanúbizonyságot, akárcsak a kávézók és egyéb beülős helyek csábító egyszerűsége.

A tisztaság és a precizitás jellemzi Herning utcáit Forrás: Origo

A magyar konzulátus dán nagykövetségétől a ferencvárosi VIP küldöttséghez érkező kísérő aztán magyarázatot adott Herning néptelenségére; az emberek épp ebben az időszakban utaznak el a világ valamely pontjára, hogy kipihenjék az év fáradalmait. Mint azt megtudtuk, Vietnám és Thaiföld a legkedveltebb úti cél az északi nép körében.

Az FC Midtjylland otthonául szolgáló MHC Arénát 2004-ben adták át, befogadóképessége 11.800 fő. A nyaralások miatt ma este aligha telik meg a lelátó, ráadásul a mérkőzés idejére kiadós esőt jósolnak az előrejelzések, bár ehhez vélhetően már hozzászoktak a helyiek.

Az FC Midtjylland otthona, az MCH Aréna Forrás: Origo

És ha már szóba került az esti mérkőzés; szomorú, ám happy enddel végződő történetről tudunk beszámolni.

Főszereplője Hajnal Tamás, aki vasárnap agyrázkódást szenvedett a Puskás Akadémia elleni bajnoki nyitányon, így nem utazott el Dániába.

Egy német kisfiú és édesapja legnagyobb bánatára, akik a középpályás nevével ellátott Karslruhe és Borussia Dortmund mezben várták kedvencüket, aláírás és közös kép reményében. A Fradi Média stábja is megsajnálta a Németországból érkező párost, így telefonon azonnal értesítették Hajnalt az esetről, aki sajnálatát fejezte ki, hogy nem találkozhat rajongóival. Postacímüket azonban elkérte, így kárpótlásként hamarosan egyedi relikviákkal gazdagodhatnak a drukkerek.

Apa és fia Németországból érkeztek, hogy lássák Hajnal Tamást, s bár a sérült futballista nem utazott Dániába, ajándékkal kedveskedik majd rajongóinak Forrás: Origo

Hogy a magyar és főként a ferencvárosi érzelmű szurkolók is gazdagodhatnak-e egy életre szóló élménnyel és zöld-fehér feltámadással, az a bő egy óra múlva kezdődő visszavágón kiderül.