Ma már nevetségesnek tűnik Ronaldóék átigazolási díja

Ronaldo
Barcelona's Brazilian striker Ronaldo celebrates after scoring during the first round Cup Winners Cup match vs AEK Larnaka,12 September. AFP PHOTO / AFP PHOTO / ANDREU DALMAU / EFE
Vágólapra másolva!
Hétfő óta kering az interneten az 1996-os nyári átigazolási szezon top10-es listája, bajnokságokra lebontva. A neveket és a számokat figyelve találunk érdekességeket.

A brazil Ronaldóért például még 13 millió fontot sem fizetett ki a Barcelona a PSV-nek, pedig később kétszeres aranylabdás és világbajnok vált belőle. Csak összehasonlításképp: 2009-ben 14 millió fontért szerződtette a Barca a szintén brazil Keirrisont, aki aztán soha nem lépett pályára katalán mezben.

Ronaldo azóta már csak a PSV hetedik legdrágábban eladott játékosa, olyanok előzik őt meg, mint Memphis Depay, Georginio Wijnaldum vagy a nevesebbek közül Ruud van Nistelrooy.

Ronaldóért aprópénzt fizetett a Barcelona Forrás: AFP/Efe

Zidane-ért 3,2 millió fontot fizetett a Juventus a Bordeaux-nak, majd a Real Madrid 2001-ben rekordot jelentő, 77 millió euróért (körülbelül 68 millió font) vette meg az olaszoktól.

Florentino Perez, a Real elnöke a valaha volt legszimbolikusabb igazolásának nevezte Zidane-t,

aki játékosként és edzőként is megnyerte a madridiakkal Bajnokok Ligáját.

Egy másik érdekesség, hogy az angol csapatok összesen 75 millió fontot költöttek 1996 nyarán,

20 évvel később viszont már az egymilliárdos határt is átlépték.