Vágólapra másolva!
A Diósgyőr 2-0-ra nyert a Vasas vendégeként a Szusza Ferenc Stadionban vasárnap, míg a Videoton 1-1-es döntetlent játszott a vendég Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjának nyitófordulójában.
A Balmazújváros megizzasztotta a bajnoki címre esélyes Videotont Forrás: vidi.hu

A mérkőzés elején a Videoton volt fölényben, de az újonc Balmazújváros egyáltalán nem játszott megilletődötten, és Andric jóvoltából a vezetést is megszerezte. A hazaiakat a bekapott gól sem igazán rázta fel, a fehérvári szurkolók többször füttyszóval jelezték nemtetszésüket.

A fordulást követően egyenlített a hazai gárda, Lazovics volt eredményes fejjel. A Videoton a folytatásban nagy nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját, újabb gólt azonban nem tudott szerezni.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (0-1)
Felcsút, 1792 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Lazovic (51.), illetve Andric (17.)
sárga lap: Nego (13.), Juhász R. (72.), Barczi (77.), illetve Rus (24.), Vajda (32.), Horváth L. (65.)
Videoton:Kovácsik - Szolnoki (Géresi 46.), Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic (Barczi 62.), Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics (Maric 78.)
Balmazújváros: Horváth L. - Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda, Kovács Á. (Batarelo 71.), Haris, Sigér, Zsiga (Fekete Á. 59.) - Andric (Virág A. 80.)

Az előző szezon bronzérmese a Szusza Ferenc Stadionban szenvedett vereséget Forrás: vasasfc.hu

A kezdés utáni percekben a vendégek nyomás alá helyezték a Vasas kapuját. A DVTK az 5. percben Vela révén előnybe került, s a folytatásban is aktívabb és kapura veszélyesebb maradt. A Vasas ritkán tudott támadást vezetni, inkább felívelt labdákkal próbált zavart kelteni.

Az angyalföldi együttes fordulás után sem talált fogást a sokat futó, egymást rendre kisegítő diósgyőrieken. A vendégek a 73. percben Szarka Ákos fejesével megduplázták az előnyüket, a hajrában a Vasas szépíteni sem tudott.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Vasas-DVTK 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 2514 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: Vela (5.), Szarka (73.)
sárga lap: Ristevski (36.), Kulcsár T. (67.), Vida (87.), illetve Vela (38.), Nono (66.), Makrai (70.), Tóth B. (93.)
Vasas: Kamenár - Burmeister, Ristevski, Simunek, Hangya - Szivacski (Vaskó, a szünetben), Vida, Murka - Kleisz, Pavlov (Ádám, 75.), Remili (Kulcsár T., a szünetben)
DVTK: Rados - Eperjesi, Karan, Tamás, Forgács (Oláh B., 70.) - Vela, Busai, Nono, Óvári - Szarka (Tóth B., 88.), Joannidisz (Makrai, 55.)