A zárt kapu csak fokozza az Újpest-drukkerek dühét

újpest szurkolók magyar kupa döntő
Budapest, 2016. május 7. Újpesti szurkolók érkeznek az Újpest-Ferencváros labdarúgó Magyar Kupa-döntőre a Groupama Arénába 2016. május 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A nemzetközi helyzet helyett a hazai fokozódik. Egyre dühösebbek az újpesti labdarúgócsapat szurkolói a klub megváltoztatott címere miatt. A szombati program: 16 órától tüntetés a Megyeri úti stadion mellett, odabent este hattól zárt kapus edzőmeccs a Váccal.

A drukkerek nem hagyják annyiban, hogy az Újpest FC belga tulajdonosa önkényesen megváltoztatta a futballklub címerét, ezért

szombat délután négyre órára tüntetést szerveztek a Szusza Ferenc Stadion mellé,

ahová a szervezők többezer embert várnak. A tömegben biztosan ott lesz a korábbi közönségkedvenc, a 40-szeres magyar válogatott Urbán Flórián, valamint az Újpesthez ezer szállal kötődő népszerű rapper, Széki "Curtis" Attila is.

Az újpestiek nem nyugszanak bele a címerváltoztatásba Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti terv szerint a szimpatizánsok a lelátón folytatták volna a tüntetést, az Újpest ugyanis 18 órától az NB II-es Vác ellen vív edzőmérkőzést. A klub zárt kapusnak hirdette meg a találkozót.
Az Újpest FC honlapján olvasható indoklás szerint erre azért volt szükség, mert a rendőrség kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette a mérkőzést.

A Nemzeti Sport kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya nem tudta megerősíteni, hogy rendőrségi döntésre zárulnak be a kapuk.

Ennek ellenkezőjét tanúsítja egy szurkoló is, aki a közösségi oldalon számolt be arról, hogy találkozott Buchwald Milán újpesti rendőrkapitánnyal, valamint Hudák Péterrel, a rendészeti osztály járőrszolgálati alosztályának vezetőjével a tüntetés ügyében, és ők is megerősítették, hogy nem a rendőrség kérte zárt kapussá tenni a mérkőzést.

Hogy meddig fajul a vezetőség és a szurkolók közötti viszály, azt nem tudjuk, a pályán kívüli széthúzás azonban aligha kedvez a jövő heti bajnoki rajtra készülő lila-fehéreknek.

Az Újpest július 15-én, Pakson kezdi meg szereplését a 2017/2018-as OTP Bank Liga küzdelmeiben.

Az Újpest FC-t nem érdekelte a szurkolók véleménye

Bár korábban szinte mindenki tiltakozott, az Újpest FC hétfőn kihirdette a futballklub új címerét. Szurkolóinkat egy hete arra kértünk, válasszák ki csapatunk új logóját. A beérkezett több ezer szavazat összesítése és egy kis grafikai utómunka után megszületett új jelképünk - olvasható a lila-fehérek hivatalos oldalán.

Az izgalmakhoz azonban egyáltalán nem szükséges, hogy a bajnokság elkezdődjön. Az esetről a szombati Nemzeti Sport is beszámolt.

Újpest: többezres tömeget várnak a címerellenes tüntetésre - NSO

Szombaton 18 órától edzőmeccset játszik az NB I jövő hétvégi rajtjára készülő Újpest a másodosztályban szereplő Vác ellen. Ám az igazán izgalmas eseményekre a mérkőzést megelőző órákban lehet számítani. Az Újpest új címere (Fotó: ujpestfc.hu) Az Újpest szurkolói ugyanis 16 órára szerveztek tüntetést, hogy tiltakozzanak az új klubcímer ellen.