Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapata hétfőn megváltoztatott címerének visszaállításáért tüntetett 600-800 szurkoló a Szusza Ferenc Stadion főbejáratánál szombaton.

Ha nem is voltak több ezren, ahogy azt előztesen várták, szép számmal jelentek meg a klubvezetés ellen tiltakozó szurkolók. A drukkerek Roderick Duchatelet tulajdonos és Gyarmati Eszter klubigazgató távozását követelték. A rendezvényen felszólalt két egykori Újpest-játékos, a Curtis művésznéven ismert rapper, Széki Attila, valamint a volt válogatott Urbán Flórián. A felszólalók és a szurkolók mindannyian a régi címer visszaállítását követelték, többek nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel szidták a klub két vezetőjét.

Nézzen tüntetést felvételről:

A beszédekben Őze Istvánnak, az anyaegyesület, az UTE vezetőjének is üzentek, elsősorban azt kérték tőle, hogy

ne pereskedni akarjon a futballklubbal, hanem próbáljon megegyezésre jutni

a címerhasználatról, valamint ő is vállalja a rá eső felelősséget.

A beszédek előtt, között és után Újpest-dalokat énekeltek, illetve tucatnyi görögtüzet és füstbombát is begyújtottak. Bár többen követelték, hogy menjenek be a stadionba, ahol a csapat délután a Vác ellen - biztonsági okokra hivatkozva zárt kapuk mögött - játszik edzőmeccset, ez végül nem történt meg.

Kérem, menjen haza!

A tüntetők egyik szószólója a korábbi lila-fehér kedvenc, Urbán Flórián volt, aki flamandul üvöltve üzent Roderick Duchatelet-nek: "Kérem, uram, menjen haza!" - kérte határozottan. A szurkolók pedig megfogadták, soha nem fognak olyan ruhát viselni, amelyen az új címer látható.

"Idáig is volt már a szurkolók között egy nagyobb csoport, amely a belga tulajdonos távozását követelte.

Így aztán most mindenki a tulajdonos ellen, és a (régi) címer mellett van" – magyarázta a Sport 24 híradónak Urbán a DIGI Sporton.

"Ezzel az elhibázott kommunikációval a klub félig-meddig zsákutcába sodorta saját magát, hiszen

– véleményezte a történteket az Újpest volt játékosa, a DIGI Sport állandó szakértője, Fehér Csaba.

A körülbelül egyórás esemény végén a tüntetők többsége távozott,

csak néhányan maradtak, hogy a mentőbejárat rácsán keresztül, az utcáról nézhessék a mérkőzést.

Az újpesti futballklub honlapján hétfőn jelent meg, hogy a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott címertervezet között. Az anyaegyesület szerint ugyanakkor a hozzájárulása nélkül ezt jogszerűen nem lehet megváltoztatni.