Vágólapra másolva!
Fiatalság, bolondság - tartja a mondás, s bár a Vasas ifjú játékosai aligha tréfálkozni futottak ki tegnap este a Szusza Ferenc Stadion gyepére, a csapat kapusa, a három bekapott gól ellenére a mezőny legjobbjának bizonyuló Nagy Gergely szerint mégis bohózatba illő gólt kaptak a tízedik percben, ami megpecsételte a sorsukat.

Az izraeli odavágó végeredményét tekintve volt ok Angyalföldön a bizakodásra, hiszen a 4-3-ra elveszített első mérkőzés az idegenben rúgott gólok miatt nem lett volna rossz kiindulási alap. Ám mint tudjuk, a Vasas a 88. percben még 3-1-re vezetett, ennek, valamint az utolsó négy percben bekapott három gólnak a fényében egyből árnyaltabbá vált a kép.

Michael Oenning érezhetően támadófelfogásban küldte pályára játékosait a Beitar Jeruzsálem elleni visszavágóra, hiszen a kezdő sípszó után a Vasas nekirontott ellenfelének, a gyors találat azonban elmaradt, legalábbis hazai oldalon.

Yossi Benayoun és a Beitar Jeruzsálem felülemelkedett a Vasason Forrás: MTI/Czagány Balázs

A vendégek ugyanis a 10. percben büntetőhöz jutottak, amit Nagy Gergely bravúrral hárított, a 11-est követő szögletet azonban gólra váltották az izraeliek.

"Ilyen amatőr hibát semmilyen szinten nem lehet elkövetni, pláne nem az Európa-ligában" – mondta a találkozót követően a kapus, majd így folytatta:

Biztos vagyok benne, hogy még csak hasonló gólt sem fogunk kapni többé, de most sem kellett volna, mert az a találat döntően befolyásolta a mérkőzést."

Tudjuk, a futballban mindig a ,,ha" és a „volna" a legjobb játékos, de Nagy Gergely szerint vajon mi történik, ha a piros-kék mezesek nem esnek össze a hajrára Izraelben és 3-1-es sikerrel várhatták volna a tegnap esti találkozót?

"Akkor is nehéz dolgunk lett volna, a rutin és a tapasztalat a Beitar mellett szólt.

Rengeteget tanultunk az elmúlt szezonban, de bőven van még hová fejlődnünk, a mostani párharcból is le kell vonni a tanulságokat."

A Vasas csapatkapitányát, Mohamed Remilit a taktikáról kérdeztük, valamint arról, hogy a jeruzsálemi meccshez képest okoztak-e meglepetést a vendégek?

"A mester azt kérte tőlünk, hogy próbáljuk a széleken megbontani a Beitar védelmét, ami az első percekben sikerült is, kis szerencsével a vezetést is megszerezhettük volna. Nem jött össze, a vendégek viszont egy figyelmetlenség után szinte a semmiből előnybe kerültek, onnantól pedig azt játszották, amit nekünk kellett volna. Tartották a labdát, hátul stabilak voltak, mi pedig kinyíltunk, így kedvükre kontrázhattak és bár a végeredmény túlzó, összességében megérdemelték a győzelmet."

A találkozó előtt érdekes jelenetek zajlottak le a pályán, három korábbi légiósunk, Hamar István, Pisont István és Sallai István, akik egyaránt szerepeltek a Beitar Jeruzsálemben, a vendégszektorhoz sétáltak és köszöntötték az izraeli drukkereket, akik hatalmas ovációval és tapssal fogadták a régi kedvenceket.

A múlt és a jelen Beitar-ikonjai; Pisont István, Yossi Benayoun, Hamar István és Sallói István Forrás: Origo

"Nagyszerű érzés volt és egyben megdöbbentő, hogy fiatal emberek skandálták a nevemet, olyanok, akik maximum a televízióban, vagy az interneten láthattak játszani. Immáron 15 éve, hogy eljöttem Izraelből, a kinti barátok azonban folyamatosan mondják, hogy a 20 évvel ezelőtti bajnoki címet nyert csapat és annak játékosai a mai napig hatalmas tiszteletnek örvendenek, ebből kaphattunk most mi is egy kis ízelítőt - foglalta össze gondolatait az esettel kapcsolatban Hamar István.

A Vasasnak tehát véget ért az európai kupaszereplés, a Ferencvárosért és a Videotonért azonban még szoríthatunk a következő hetekben. A Budapest Honvédról nem is beszélve, a kispestiek ráadásul jövő héten szerdán éppen egy izraeli csapaton, a Hapoel Beer Sheván vehetnek revansot a Bajnokok Ligájában.