Vágólapra másolva!
Sötét idők járnak Skócia egyik - ha nem a - legpatinásabb klubjára, a Rangers FC-re. 2012-ben (akkor még Glasgow Rangers néven) adótartozás miatt a klubot a negyedik osztályba sorolták vissza, aztán mikor végre kiharcolnak maguknak egy harmadik helyet skót Premier League-ben, akkor jön a (dupla) feketeleves: kedden kiestek az Európa Ligából a luxemburgi negyedik Progrès Niederkorn ellen, szerdán pedig bírósági ítéletet is hoztak ellenük.

Mint azt korábban megírtuk, a Rangers FC szolgáltatta az Európa Liga első selejtezőkörnek legnagyobb meglepetését azzal, hogy 2-0-ra kikapott Luxemburgban a Progrès Niederkorn csapatától, így 2-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Azzal, hogy a klub kiesett, ismét nagyon mélyre süllyedt, erre azonban rátett egy lapáttal a Skót Legfelsőbb Bíróság szerda délelőtti ítélete:

A verdikt kimondja, hogy bűnösnek találták a csapatot abban a vádpontban, miszerint a játékosok bérét az alkalmazottak juttatási alapjából fizették.

Ha ez még nem lenne elég, akkor egy újabb késszúrás, hogy Pedro Caixinha mester mindössze félmilló fontért eladta azt a Barrie McKay-t, aki a skót labdarúgás egyik legnagyobb ígérete. A háttérben az állhat, hogy a fiatal támadóval többször is összekülönbözött az edző és a tartalékokhoz száműzte edzeni is.

Barrie McKay-től elköszönt a Rangers, a csatár a Nottingham Forestben folytatja Forrás: DPPI/Stuart Wallace

Nagy gödörben van a gárda, egy hét alatt süllyedtek ismét olyan mélyre, mint ahol öt évvel ezelőtt voltak. Kérdés, innen hogy fognak kimászni.