Mourinho csúnyán megszívathatja volt csapatát

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - EVERTON v CHELSEA BALLON CHAMPIONNAT FOOT SEPTEMBRE SQUARE FORMAT
Romelu Lukaku greets Chelsea Manager Jose Mourinho during the pre match warm up ahead of the Barclays Premier League match between Everton and Chelsea played at Goodison Park, Liverpool, England, on september 12, 2015 - Photo Matt West / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A Sky Sports információi szerint a Manchester United 75 millió fontért viheti az Evertontól Romelu Lukakut. Ugyanakkor a liverpooli klub részéről cáfolták, hogy megszületett volna a megállapodás.

A Sky Sports és más brit lapok információi szerint a Manchester United megegyezett az Evertonnal Romelu Lukaku átigazolásáról. A Premier League előző szezonjának második legjobb góllövője (25 góllal) 75 millió fontért költözhet a Goodison Parkból az Old Traffordra.

Ugyanakkor az Everton egyik klubvezetője a TalkSport megkeresésére határozottan cáfolta a megegyezés tényét.

Ha a Manchester United menedzsere, José Mourinho mégis sikerrel jár, az nem csak az átigazolási szezon egyik legnagyobb húzása lenne, de egyúttal egy nagyon fájó gyomros is a bajnok Chelsea-nek. A londoniak ugyanis korábban már egy 100 millió fontos ajánlattal támadták be az Evertont a belga csatárért, és joggal bíztak abban, hogy a

2014-ben Mourinho második időszakában éppen a Stamford Bridge-ről Liverpoolba költöző csatár

őket választja. Egyebek között Diego Costát is ezért engedték el könnyű szívvel, és a brazilból lett spanyol is úgy kalkulált, hogy nem sok sót fog megenni, ha Lukaku visszatér a Bridge-re.

Romelu Lukaku visszatér, de csak José Mourinhóhoz és nem a Chelsea-hez Forrás: DPPI/Matt West

Csakhogy a Manchester United is lépéskényszerbe került, miután Zlatan Ibrahimovic bejelentette, hogy nem marad a csapatnál - Mouirnhónak így sürgősen befejező csatár után kellett néznie. Úgy tűnt, hogy a Real Madridnál a vártnál kevesebb lehetőséget kapó Álvaro Morata lesz az embere, a spanyol bajnok azonban nem nagyon akarja engedni a válogatott támadót, így új célpontra vetették ki a hálójukat.

Mourinho és Lukaku a történtek ellenére koránt sincs rossz viszonyban, sőt a portugál nagy rajongója a belga támadónak, és most már nem mondja neki azt, mint Londonban, hogy nem tudja biztosítani számára a helyet a kezdőben. A tárgyalásokat megkönnyítheti, hogy

Lukakut ugyanaz a Mino Raiola képviseli, aki az elmúlt két idényben olyan nagy ágyúkat vitt az Old Traffordra, mint Henrikh MIkhtarjan, Paul Pogba és Zlatan Ibrahimovic.

Mourinho szeretné minél gyorsabban lezárni a tárgyalásokat, és úgy kalkulál, hogy úgy új szerzeménye már a csapattal együtt száll fel a gépre, ami a nyári amerikai túrára repíti a Manchester Unitedet.

A tárgyalásokon a hivatalos álláspont szerint nem került elő Wayne Rooney neve, azaz az ő játékjoga nem jelent csere alapot, de az tény, hogy Lukaku távozás megnyithatja az utat a United klubrekordere előtt, hogy visszatérjen profi pályafutása kezdetének helyszínére, az Evertonhoz.