Óriási lelkesedéssel fogadták a Japánba szerződő német világbajnokot

Lukas Podolski, Japán, Vissel Kobe
Kobe, 2017. július 6. Lukas Podolski 130-szoros válogatott, világbajnok német labdarúgót, a Vissel Kobe új játékosát fogadják a szurkolók a nyugat-japáni Kobéban 2017. július 6-án. (MTI/AP/Kyodo News/Ueda Cujosi)
Vágólapra másolva!
Több száz japán szurkoló fogadta csütörtökön Lukas Podolskit, aki megérkezett új csapatához, a japán labdarúgó-bajnokságban szereplő Vissel Kobéhez.

A 32 éves, világbajnok német játékos repülőgépéhez vörös szőnyeget gurítottak, s amikor kiszállt, a nevét skandálták. A futballista olyan baseballsapkát viselt, amelyre elöl - japán írásjelekkel - a beceneve (Poldi), hátul pedig a japán zászló volt ráhímezve.

Kobe, 2017. július 6. Lukas Podolski 130-szoros válogatott, világbajnok német labdarúgót, a Vissel Kobe új játékosát (k) fogadják a nyugat-japáni Kobéban 2017. július 6-án. (MTI/AP/Kyodo News/Ueda Cujosi) Forrás: MTI/AP/Kyodo News/Tsuyoshi Ueda

Első sajtótájékoztatóján a 130-szoros válogatott Podolski japánul köszöntötte az újságírókat, majd hihetetlen profizmus tanúságot téve azt mondta: a következő két és fél évben szeretne sikereket elérni csapatával.

A kölni játékosnak Kobe a negyedik külföldi állomás a karrierjében, korábban játszott Arsenalban, az Internazionaléban és a Galatasarayban.

A Vissel Kobe jelenleg a 11. helyen áll a 18 csapatos japán bajnokságban.