Vágólapra másolva!
Csütörtökön az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóival folytatódnak az európai kupaküzdelmek. A Ferencváros kétgólos előnnyel utazik Lettországba, de Thomas Doll vezetedző így is nehéz meccsre számít, míg Michael Oenning szerint a Vasas helyzete úgy sem reménytelen, hogy a párharc első meccsét 4-3-ra elveszítette a Beitar Jeruzsálem ellen.

A Ferencváros hazai pályán Varga Roland duplájával 2-0-ra verte a lett Jelgavát az odavágón, de abban mindkét csapat edzője egyetért, hogy a párharc még nem lefutott.

Támadni fog a Jelgava

A Fradi szerdán érkezett meg Rigába, ahol még aznap délután edzettek a csütörtöki mérkőzés helyszínén, a Zemgale Olimpiai Centrumban. A meccset felvezető sajtótájékoztatón Thomas Doll optimistán nyilatkozott, de azt is hozzátette, hogy kemény 90 perc vár rájuk.

Thomas Doll nehéz meccsre számít Forrás: MTI

"Első ránézésre a pálya és a gyep is megfelelő állapotban van, de a körülmények nem annyira lényegesek, a világ bármely stadionjában lehet élvezni a futballt - olvasható a német edző nyilatkozata a fradi honlapján. - A Jelgavának csak akkor van esélye megfordítani a párharcot, ha gólokat lő. De nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk.

A Ferencváros utazó kerete

Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám, Batik Bence, Botka Endre, Böde Dániel, Bőle Lukács, Csernik Kornél, Csonka András, Gera Zoltán, Fernando Gorriarán, Hajnal Tamás, Julian Koch, Kundrák Norbert, Leandro, Lovrencsics Balázs, Lovrencsics Gergő, Amadou Moutari, Priskin Tamás, Rui Pedro, Varga Roland
A kétgólos előny tudatában lehet bizakodni Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az ellenfél edzője, Alexandru Curteian is bizakodóan nyilatkozott, és biztos abban, hogy csapata jobb teljesítményt nyújt majd, mint az első meccsen. "Amíg egyetlen százalék esély is van a továbbjutásra, küzdeni fogunk. Magyarországon nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, de hazai pályán biztos, hogy jobbak leszünk."

A párharc győztese vélhetően a dán Midtjylland csapatával játszik majd, amely az első meccsen 6–1-re verte az északír Derry Cityt.

A Vasas továbbjutással feledtetné az izraeli pofont Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Egyszerű a helyzet, nyerni kell!

A Vasas hiába vezetett két góllal még a 87. percben is a Beitar Jeruzsálem ellen, 4-3-ra kikapott Izraelben.

- mondta Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője a Digi Sport híradójának a visszavágó előtt.

Az első meccsen az angyalföldiek már a 18. percben hátrányba kerültek, de nem estek össze, Pavlov két góljával még az első félidőben fordítottak, majd a szünet után tovább növelték az előnyüket.

A meccs végén aztán jött a rövidzárlat, az izraelik öt perc alatt három gólt lőttek és 4–3-ra nyertek.

"Egyszerű a helyzetünk, nyerni kell. Taktikailag felkészültünk, minden esélyünk megvan, hogy hazai környezetben, saját szurkolóink előtt kiharcoljuk a továbbjutást" - bizakodott Oenning.

Michael Oenning, a Vasas edzője Forrás: AFP

Sharon Mimer, a Beitar edzője szerint az első meccsen kiderült, hogy a Vasas erős csapat, amely ellen butaság lenne döntetlenre játszani. "Nehéz mérkőzés lesz, még jobban kell küzdeni, hogy meg legyen a továbbjutás.

Tudjuk, mik voltak a hibáink, ezeket kijavítjuk, felkészültebbnek kell lennünk, mint legutóbb."

Ha a Vasas továbbjutna, jó eséllyel a Botev Plovdiv várna rá a következő körben, mivel a bolgár csapat az első meccsen 3-1-re legyőzte az albán Partizanit.

A Jelgava-Ferencváros visszavágó 17:30-kor, a Vasas-Beitar Jerusalem 20:30-kor kezdődik, mindkét meccset élőben közvetíti az M4 Sport.