Már a nyáron unalomig nézhetjük az El Clásicókat

Messi, Ronaldo
BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 03 : Cristiano Ronaldo (R) of Real Madrid and Lionel Messi (L) of Barcelona are seen during the La Liga football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain on December 03, 2016. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Tizenhét nap leforgása alatt háromszor játszik egymással a Barcelona és a Real Madrid. Ha ez így megy tovább, a dolog kontraproduktív is lehet.

A két csapat a Nemzetközi Bajnokok Kupája elnevezésű torna keretében játszik egymással felkészülési meccset július 29-én Miamiban (ez lesz az első alkalom a két együttes történetében, hogy Észak-Amerikában csapnak össze, és csupán a második, hogy Spanyolországon kívül).

A csapból is a Barca-Real folyik majd Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Időközben az is eldőlt, hogy augusztus 11-én (pénteken) és 14-én (hétfőn) rendezik meg a Spanyol Szuperkupát, amelynek két résztvevője a Real Madrid és a Barcelona lesz.

A párharc a Camp Nouban kezdődik majd.

A Szuperkupát minden szezon előtt az aktuális bajnok és Király-kupa győztes játssza. A Barcelona eddig 16-szor, a Real 10-szer nyerte meg a trófeát.