Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal a hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött Alexandre Lacazette-tel. Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, de angol sajtóértesülések szerint az Ágyúsok 46,5 millió fontot fizettek a Lyonnak a korábbi gólkirályért, aki ezzel a klub történetének legdrágább játékosa lett. 

A 11-szeres francia válogatott támadó a hétvégén csatlakozik az Arsenal keretéhez, amely Sydneyben fog edzőtáborozni. Várhatóan július végén fog bemutatkozni új csapatában a londoni Emirates Kupán.

Lacazette góljaira nagy szüksége lesz az Arsenalnak a bajnoki címért folytatott harcban Forrás: Arsenal FC via Getty Images/2017 The Arsenal Football Club Plc/Stuart Macfarlane

„Nagyon örülök, hogy Alexandre csatlakozik hozzánk.

Remek technikai adottságokkal van megáldva, ráadásul erős karakterrel rendelkezik. Biztos vagyok benne, hogy hasznára lesz a csapatnak, amikor szembenézünk a legnagyobb kihívásokkal" – nyilatkozta az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger a francia támadóról, aki az elmúlt három idényben legalább húsz találatig jutott a Ligue 1-ben.

Alexandre Lacazette 275 mérkőzésen lépett pályára az Olympique Lyonban, 129 gólt és 43 gólpasszt jegyzett. Az előző szezonban 30 bajnokin 28-szor volt eredményes, 86 percenként talált az ellenfelek hálójába.

Alexandre Lacazette és Arséne Wenger szerződés aláírásának pillanatában Forrás: Arsenal/Twitter

Az Arsenalnak Lacazette a második nyári szerzeménye, korábban a bosnyák Sead Kolasinac igazolt az Ágyúsokhoz.

Lacazette érkezése azt is jelentheti, hogy az Arsenal másik francia válogatott támadója, Olivier Giroud hamarosan az Everton játékosa lehet. A Stolwerkosok 20 millió fontért szerződtetnék a 31 éves csatárt, aki az előző szezonban is rendre a cserepadra szorult, és valószínűleg a jövő nyári világbajnokság miatt nem szeretne ismét hasonló szerepkört betölteni az Arsenalban.