Vágólapra másolva!
Bár korábban szinte mindenki tiltakozott, az Újpest FC hétfőn kihirdette a futballklub új címerét.

Szurkolóinkat egy hete arra kértünk, válasszák ki csapatunk új logóját. A beérkezett több ezer szavazat összesítése és egy kis grafikai utómunka után megszületett új jelképünk - olvasható a lila-fehérek hivatalos oldalán.

Címert vált az Újpest, szavazni is lehet a három variációra

A szurkolók és a polgármester sem érti, miért kell az Újpest FC megszokott címerét újra cserélni. A IV. kerülteti klub a szurkolók szavazatai alapján dönt, egyelőre három variáció van versenyben. Dr. Gyarmati Eszter, az Újpest ügyvezető igazgatója a klub honlapjának elmondta: „az elmúlt 132 év alatt többször is volt már a címerben kisebb-nagyobb változás, és ezek a módosítások mindig igyekeztek a hagyományok tisztelete mellett az új kor lendületének is megfelelni.

A több ezer beküldött voks mellett sok, az újításunkkal egyetértő, megerősítő levelet kaptunk. Természetesen érkeztek címercserét ellenző e-mailek is, ugyanakkor klubunk őszintén reméli, mindenki mihamarabb megszokja és elfogadja új logónkat - írják a közleményben.

Az UTE korábban közleményben írta meg, hogy beleegyezésük nélkül nem lehet jogszerűen megváltoztatni az Újpest FC címerét. Ennek ellenére az Újpest FC hivatalos Facebook oldala már meg is változtatta a profilképét az új címerre és úgy tűnik, nem különösebben foglalkoznak azzal, hogy az UTE, amely az Újpest FC kisebbségi tulajdonosa is, nem adja áldását a cseréhez.

A szavazás után kihirdetett győztes pályamű Forrás: újpestfc.hu

Az Origo szavazásra bíztatta olvasóit, hogy szükségét érzik-e a címer cseréjének. A szavazásban eddig 1740 olvasó vett részt, közülük 1592-en arra voksoltak, hogy maradjon az eredeti címer.

Az UTE, a szurkolók és az Újpest FC vitája még biztosan nem ért ezzel véget.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere ezúttal sem ment el szó nélkül a történtek mellett.