Bronzérmet ért a portugáloknak Pepe kung-fu rúgása

Football. 2017 FIFA Confederations Cup. Third-place match landscape footballer HORIZONTAL FIFA Confederations Cup 2017 cc 2017
3144795 07/02/2017 From left: Mexico's goalkeeper Guillermo Ochoa, Nestor Araujo and Rafael Marquez, and Portugal's Andre Silva and Pepe during the 2017 FIFA Confederations Cup third-place match between Portugal and Mexico. Evgeny Biyatov/Sputnik
Vágólapra másolva!
Portugália nyerte Konföderációs Kupa bronzmeccsét, miután a rendes játékidő 1-1-es eredménye után hosszabbításban 2-1-re legyőzte Mexikót.

Az első félidő jobbára a magát szabadságoló Cristiano Ronaldo nélkül is támadólag fellépő portugálok akcióinak jegyében telt, de képtelenek voltak bevenni Ochoa kapuját, André Silva a 17. percben még egy büntetőt is kihagyott – a Chile elleni elődöntő tizenegyespárbajában elhibázott három lövés után

ez volt sorozatban a negyedik

kimaradt portugál kísérlet.

A második félidő elején, az 54. percben egy kósza mexikói támadás végén Javier Hernández beadása Neto lábáról pattant a portugál kapuba, és 1-0-ra vezetettek a közép-amerikaiak.

A gól után felpörgött az addig sem rossz – bőven nézhető – meccs, a portugálok átköltöztek a mexikói térfélre, amit az ellenfél szórványos és korántsem veszélytelen kontrákkal hálált meg. A két kapus is kivette a részét a meccsből:

az egyik oldalon Ochoa tolta ki a léc alól Gelson Martins fejesét, a másik kapuban pedig Ruí Patríciónak akadt több nagy védése.

Így mentünk bele a hajrába, ahol a rendes játékidő raádásában egy jobb oldali beadás után Pepe bújt ki a védője mögül, és egy kung-fu mozdulattal a kapuba talpalta a labdát – jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első tizenöt percében folytatódott a második félidőben látott játék, azaz a portugál támadásokat mexikói ellenakcikók követték. A 104. percben mondhatnánk, hogy nagy esélyt kaptak a portugálok, de ez csak egy újabb tizenegyes volt: ezt azonban már Adrien Silva biztosan rúgta a bal alsó sarokba.

Hogy ne fulladjon unalomba a mérkőzés, arról előbb a Lozanót fejbe rúgó Nelson Semedo gondoskodott, aki a 106. percben megkapta a második sárgáját, majd hat perccel később a 85. percben pályára lépő

Raúl Jiménez is mehetett zuhanyozni, ő Eliseut rúgta mellbe.

Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamoztak a mexikóiak, de már nem tudták megfordítani az eredményt - így sorozatban ötödik alkalommal is európai csapat nyerte a bronzmeccset, amelyik sorozatban a negyedik alkalommal torkollott hosszabbításba.