Lewandowski hatalmasat csalódott a Bayern Münchenben

FC Bayern Munich 4 - 1 SC Freiburg FOOTBALL
Munich's Robert Lewandowski in action during the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and SC Freiburg in thr Allianz Arena in Munich, Germany, 20 May 2017. (ATTENTION EDITORS: Wire service use only by permission.) Photo: Thomas Eisenhuth/dpa-Zentralbild/ZB
Vágólapra másolva!
Robert Lewandowski mérges volt csapattársaira a Bayern München szezonbeli utolsó bajnoki mérkőzése után, mert szerinte nem tettek meg mindent, hogy elnyerje a Bundesliga gólkirályi címét.

A Bundesliga 2016-2017-es idényének legeredményesebb gólszerzője a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang lett 31 találattal, a gaboni csatár ezt egy Werder Bremen elleni duplával hozta össze az utolsó fordulóban. A Bayern a Freiburgot győzte le 4-1-re hazai pályán az utolsó körben, Lewandowski csak egy gólt szerzett, így 30 találattal a második helyen végzett.

A 28 éves lengyel válogatott csatárnak nem tetszett, hogy a bajnoki arany biztos tudatában Carlo Ancelotti vezetőedző és csapattársai nem segítették eléggé céljai elérésében.

Lewandowski nem volt boldog a szezon utolsó mérkőzése után Forrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

„Robert úgy érezte, nem kapta meg a kellő támogatást és a vezetőedző sem ösztönözte csapatát, hogy tegyenek meg mindent társuk gólkirályi címéért" – nyilatkozta Lewandowski ügynöke, Maik Barthel a Kickernek.

– tette hozzá.

Korábban a csatár is a nyilvánosan beszélt érzéseiről.

„Már nem fáj, de akkor nem esett jól, úgy éreztem, hogy több támogatást is kaphattam volna. A lefújás után dühös voltam és csalódott" – nyilatkozta még májusban az ESPN-nek Lewandowski, aki 2014-ben 20, 2016-ban 30 góllal volt a Bundesliga gólkirálya, de a triplázásra egyelőre várnia kell.