A szoknyás Mourinho történelmet ír a német fociban

Horizontal PORTRAIT SEATED FULL-LENGTH TRAINER'S BENCH
RESTRICTED TO EDITORIAL USE A picture provided on May 7, 2014 shows Portuguese football coach Helena Costa posing in Sintra on December 12, 2006. French second division club Clermont on May 7, 2014 named Portugal's Helena Costa as coach, making her the highest-level woman running a men's team in a major European championship. Costa, 36, is known in her home country as "Mourinho in a skirt" and has established a reputation as coach of the women's national sides in Qatar and Iran. AFP PHOTO/ ASF/ PAULO CORDEIRO / AFP PHOTO / ASF / PAULO CORDEIRO
Vágólapra másolva!
Még el sem kezdődött, de a 2017-2018-as szezon a nők éve lesz a Bundesligában.

Májusban vált hivatalossá, hogy a következő futballidény kezdetével Bibiana Steinhaus lesz a Bundesliga történetének első női játékvezetője, a kupadöntős Eintracht Frankfurt pedig bejelentette, hogy a klub háttérstábját egy női játékosmegfigyelővel, a portugál Helena Costával erősítette meg. Korábban erre sem volt példa a német labdarúgás élvonalában.

Helena Costa Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

Helena Costa futballtudása és tapasztalata meggyőzte a Frankfurt vezetőit, akik a Portugáliából beáramló tehetségek mennyiségének és minőségének emelkedését várják a 39 éves edzőnőtől, akit

szoknyás José Mourinhónak is hívnak.

Az UEFA A-licences edzői képesítéssel rendelkező Costa 13 éven át dolgozott a Benfica utánpótlásában edzőként, illetve scoutként, de megfordult a Celtic, valamint a katari és az iráni válogatott szakmai stábjában is. 2014-ben egy rövid ideig a francia másodosztályú Clermont vezetőedzője volt.

Helena Costa hazájában és külföldön is bizonyított Forrás: bundesliga.com

Amellett, hogy a német labdarúgás női és férfi szinten is a világ élvonalába tartozik, Bibiana Steinhaus és Helena Costa érkezésével a nemi esélyegyenlőség hirdetésében is az élen járnak és példát mutatatnak.