Vágólapra másolva!
Az Európa Liga-döntős Ajax Amsterdam a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egyéves szerződést kötött a 76-szoros holland válogatott támadóval, Klaas-Jan Huntelaarral.

A 33 éves csatár 2006 és 2009 között futballozott Amszterdamban, ez alatt kétszer is gólkirály lett az Eredivisieben.

A 2005–2006-os szezonban 31 mérkőzésen 33 gólt szerzett, a 2007–2008-as szezonban 34 mérkőzésen 33-szor volt eredményes.

2009 januárjában a spanyol Real Madridhoz igazolt 20 millió euróért. Huntelaar fél szezon alatt 20 mérkőzésen lépett pályára, összesen nyolc gólt szerzett a királyi gárda játékosaként.

2009 augusztusában az Milanhoz igazolt, egy év alatt 30 mérkőzésen 7 gólt jegyzett, de mivel kevés játéklehetőséget kapott, nyáron továbbállt Gelsenkirchenbe, a Schalke 04 játékosa lett.

A holland gólgyáros a Bundesligában újra magára talált, a 2011-2012-es szezonban 29 találattal gólkirály lett. 240 mérkőzésen 126 gólt lőtt a gelsenkircheni csapatban.

Klaas Jan Huntelaar kétszer is gólkirály volt az Ajax játékosaként Forrás: Ajax Gerard van Hees/Copyright 2016 Ajax Images.

„Nagyon örülök, hogy minket választott, már több éve érdeklődünk iránta – nyilatkozta Marc Overmars, az Ajax stratégiai igazgatója a szerződés aláírás után. -

Tapasztalt játékos, aki ismeri a klubot, és tudja mi vár rá. Továbbra is Kasper Dolberg lesz az elsőszámú támadónk, de biztos vagyok benne, hogy Klaas-Jan kulcsszerepet fog játszani a pályán és azon kívül is."

A 33 éves támadó ingyen érkezett az Ajaxhoz.

„Nem titok, az Ajax a klubom. Örülök, hogy most visszatérhetek – kezdte Klaas-Jan Huntelaar. – Az előző szezonban az Ajax közel hatvan hivatalos mérkőzést játszott, ezt nem lehet egy csatárral végigcsinálni. Világos a szerepem, de biztosan lehetőséget kapok majd. Fittnek érzem magam, és alig várom, június végén bekapcsolódjak a munkába.

Szeretném, hogy a szezon végén felemelhessem a bajnoki serleget." – tette hozzá a támadó, aki korábban 42-szer volt eredményes a holland válogatottban.