Megkérdeztük a Fradi Chatbottól, nyernek-e a kupadöntőn

Budapest, 2017. május 29. Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője (b) a Michael Oenning, a Vasas német vezetőedzője a Magyar Kupával a döntő előtt tartott sajtótájékoztatón a budapesti Groupama Arénában 2017. május 29-én. A Vasas a címvédő Ferencvároshoz hasonlóan kettős győzelemmel jutott a május 31-i döntőbe, amelyet a Fradi otthonában, a Groupama Arénában rendeznek. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Alig vagyunk túl az NB I bajnoki döntőjén, máris a Magyar Kupa fináléja ígér izgalmakat: szerda este eldől, hogy a bajnoki negyedik helyezést csalódásként elkönyvelő Ferencváros vagy a bronzérmet sikerként ünneplő Vasas emelheti-e magasba a trófeát. 

Ahogyan az elmúlt két évben, ezúttal is a zöld-fehérek otthonában,

a Groupama Arénában rendezik az MK-döntőt, 19 órai kezdettel.

A 22-szeres kupagyőztes (ezzel rekorder) FTC-nek 2015-ben és 2016-ban is szerencsét hozott a hazai pálya, tavaly az Újpestet (1-0), két éve pedig a Videotont (4-0) győzték le a fináléban. Idén összejöhet sorozatban a harmadik kupasiker, erre korábban kétszer is volt példa a klub történetében (1942–44, 1993–95).

A Vasas összesen négyszer hódította el eddig a serleget, legutóbb 1986-ban, pont a Ferencváros ellen. 0-0 után tizenegyespárbaj döntött.

1977-ben is összefutottak a felek a sorozat végén, igaz, akkor négyes körmérkőzésben dőlt el a kupa sorsa, a DVTK ünnepelhetett.

Hazai pálya, de kinek?

A 2016–2017-es bajnoki szezont tekintve az angyalföldiek nyerték a két csapat versenyfutását. Duplán.

Miközben a Budapest Honvéd és a Videoton az aranyéremért harcolt (24 évnyi szünet után bajnok lett a Kispest), a Vasas és a Ferencváros a bronzéremért hajrázott nagyot, végül Michael Oenning együttese ért oda a dobogó legalsó fokára, Thomas Dolléknak címvédőként a negyedik hely maradt.

Az NB I két német edzője, Oenning (b) és Doll (j) jutott be a Magyar Kupa döntőjébe Forrás: MTI/Illyés Tibor

A két csapat közti végelszámolásban döntő szerepet játszottak az egymás elleni mérkőzések.

A Vasas kispesti albérletében 2-2 lett az eredmény, két kihagyott és két értékesített büntető mellett egy-egy piros lap is villant az emlékezetesre sikerült meccsen.

A Fradi pályáján viszont kétszer is 2-1-re nyert a Vasas, így

a kilenc megszerezhető pontból hetet gyűjtött be a fővárosi rivális ellen.

Remili Mohamed, a Vasas támadója szerint ezek után kijelenthető, nem jelent hátrányt számukra, hogy a Ferencváros stadionja ad otthont a finálénak.

Remiliék tudják a receptet a Fradi legyőzésére Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Nem szabad a bajnokságban lejátszott meccsekből kiindulni, mert a kupadöntő teljesen más lesz, egyedi hangulattal. Úgy vélem, mind a két csapat nagyon motivált lesz. Nem azt fogjuk nézni, hogy idegenben kétszer megvertük a Ferencvárost. Azt pedig a vezetőedzőre bízom, hogy elmondja, miként győzzük le őket a döntőben."

A Vasas útja a döntőig

64 közé: Testvériség SE 4-0
32 közé: Csornai SE 7-2
16 közé: Győri ETO FC 3-2
Nyolcaddöntő: Dorogi FC 2-1, 4-0
Negyeddöntő: Újpest FC 2-1, 0-1
Elődöntő: Mezőkövesd 2-0, 5-0

Hasonló véleményen van a Ferencváros szerb légiósa, Vladan Csukics, aki szerdán negyedszer nyerheti meg a Magyar Kupát.

„Az egész csapat nagyon várja a kupadöntőt, amely nekem különleges is lesz, hiszen az elmúlt három évben mindig finálét játszottam a Ferencvárossal. Nem lesz könnyű mérkőzés, mert a Vasas nagyon jó csapat. Az utolsó két Groupama Arénában megrendezett bajnokin ráadásul nyert is ellenünk, de ez más meccs lesz, ez egy kupadöntő! Mindenki százszázalékosan oda teszi majd magát a pályán, remélem, egészséges lesz a teljes csapat, és nyerünk. Van három Magyar Kupa-győzelmem, ebből kettőt a Fradival, egyet a Kecskeméttel szereztem. Szerdán meg akarom a negyediket, majd utána szeretnék újra felmászni a kapufára" – nyilatkozta a fradi.hu-nak a 36 éves középpályás.

A Ferencváros útja a döntőig

64 közé: BKV Előre 0-1
32 közé: Koroncó 9-0
16 közé: Puskás Akadémia 2-1 (h.u.)
Nyolcaddöntő: Budapest Honvéd 2-0, 2-1
Negyeddöntő: Diósgyőr 2-1, 0-0
Elődöntő: Budafoki MTE, 8-0, 4-2

Kinevették az edzőt

A Magyar Kupát felvezető hétfői sajtótájékoztatón Remili felidézte a szezon kezdetét, amikor Michael Oenning vezetőedző azt fejtegette nekik, hogy

az európai kupaszerepléshez a Magyar Kupán keresztül vezet számukra a legkönnyebb út.

Akkor – mivel a Vasas a 2015–2016-os idény végén majdnem kiesett – a játékosok nevettek a német edző szavain, de valahol igaza lett, hiszen ott van a Vasas a döntőben.

Oeninng: Nem parkoljuk le a buszt!

"Szeretnénk mi irányítani a mérkőzésen, nem fogunk betont keverni vagy beparkolni a busszal, és a büntetőkre játszani, a kilencven perc során szeretnénk eldönteni a meccset, hosszú idő után megnyerve a kupát."
(via: csakfoci.hu)

Igaz, a várakozásokon felül szereplő Vasas már a bajnoki bronzéremmel kiharcolta a nemzetközi szereplést, így ebben a tekintetben nem lesz tétje a döntőnek, hiszen ezáltal a negyedik és kupadöntős Ferencváros részvétele is biztosított az Európa Liga selejtezőjében.

A legjobb bíró vezeti a döntőt

Vasárnap az MLSZ szervezésében megrendezett RangAdó gálán díjazták a futballév legjobbjait. A Ferencvárosból és a Vasasból egyetlen játékos, illetve edző sem kapott elismerést, ennek ellenére ott lesz a Groupama Arénában egy kitüntetett, méghozzá a legjobb játékvezetőnek választott Solymosi Péter.

Solymosi Péter több mint 250 NB I-es mérkőzésen fújta a sípot Forrás: MLSZ

Doll: A nappalinkban fogunk játszani

"Különleges találkozó lesz, tulajdonképpen a nappalinkban fogunk játszani. Másként képzeltük el a szezont és itt nem a 3. vagy 4. helyről beszélek, és ezzel a csapat is tisztában van. Örünék annak, ha a barátom, Orosz Pál a következő tetoválását is megkapná, eddig minden egyes kupa ott van a karján."

(via csakfoci.hu)

A Chatbot bízik a Fradi sikerében

A Ferencváros a kupadöntő napján exkluzív tartalommal kedveskedik szurkolóinak, akik a Facebook Messenger applikációján keresztül beszélgethetnek a Fradi ügyfélszolgálatos kollégáival, emellett pedig egyedi információkat, illetve a mérkőzés eseményeiről is frissítéseket kaphatnak a Fradi Chatbottól.

Mi is kipróbáltuk a szolgáltatást, érdeklődtünk a jegyárakról, illetve arról, hogy a helyszínen lehet-e még belépőt kapni. Gyors és pontos válaszokat kaptunk, de azt nem sikerült kideríteni, ki nyeri a Magyar Kupa 2017-es döntőjét.

Már a Facebook Messengeren keresztül is információhoz juthatunk Forrás: Facebook Messenger

Szerda este 20.45 körül – ha nem lesz hosszabbítás – biztosan választ kapunk.

Magyar Kupa, döntő
Groupama Aréna, szerda, 19.00
Vasas–Ferencváros