Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke éles kritikával illette a labdarúgócsapat illetékeseit, amiért az együttes a hétvégén búcsúzott az élvonaltól.

A klubelnök - aki semmilyen tisztséget nem tölt be a futballcsapatot működtető MTK Budapest Labdarúgó Zrt.-ben - a klub honlapjának adott interjúban úgy fogalmazott, a gárda csapnivalóan szerepelt a hétvégén zárult bajnoki szezonban, és az, hogy kiesett az első osztályból, nem egyszerűen fájdalmas csalódás és óriási kudarc, hanem szégyen.

Az elnök szerint azonnali és drasztikus változásokra van szükség

Szombat este óta - amikor a paksi, 1-1-es döntetlen után világossá vált, hogy labdarúgóink kiestek az NB I-ből - azt várják a szurkolók, hogy szólaljon meg dr. Deutsch Tamás, aki az MTK Budapest sportegyesület elnökeként ugyan nem tölt be semmilyen tisztséget a...

"Nincs helye a kidumálásnak, nem lehet mellébeszélnünk!

- nyilatkozta a sportvezető.

Elmondta, a következő idényben egyértelmű cél lesz az azonnali visszajutás, ugyanis az eddigi tulajdonosok mellé új befektető érkezik, így pénzügyi lehetőségeik tovább bővülnek. Hozzátette, a következő idényben nem lesz olyan klub a másodosztályban, amely említést érdemlően jobb anyagi körülmények között működik, mint az MTK Budapest.

Deutsch Tamás véleménye szerint

az MTK "szakmailag fáradt és belterjes lett",

a Zrt. működtetését három és fél éve átvevő tulajdonosok a radikális változások helyett megtartottak mindent és mindenkit a múltból, és így próbáltak lépésről lépésre változtatni, építkezni.

"Ez alapvető hiba volt" - jelentette ki az elnök, majd azonnali változást sürgetett. -

- mondta.

Az MTK - mely 23 bajnoki címével a Ferencváros mögött a második legeredményesebb magyar labdarúgóklub - kedden jelentette be, hogy nem hosszabbít szerződést Tamási Zsolt vezetőedzővel. Utódját a jövő héten mutatják be.

A csapat legutóbb 2011-ben búcsúzott az élvonaltól, akkor a következő évben a másodosztály bajnokaként azonnal visszajutott az első osztályba.