Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club a hivatalos honlapján jelentette be, hogy mindenben megegyezett Leandro Marcolini Pedroso de Almeidával, így a Leo néven ismert 16-szoros magyar válogatott hátvéd a jövőben is a zöld-fehéreket erősíti.

Leandro Paraná államban született Brazíliában. Fiatal korában a Corinthians, majd a Londrina együttesében is futballozott, első profi klubja – az MTK – azonban már magyarországi volt. A kék-fehérek után a Bük, majd a Haladás játékosa volt –

a szombathelyi együttesben nyújtott remek teljesítménye után igazolta le a Ferencváros 2002-ben.

Leandro egy kilenchónapos brazíliai kitérőtől eltekintve négy szezonon át segítette a zöld-fehéreket, amellyel magyar bajnoki címet, ezüstérmet, két MK-győzelmet és egy Szuperkupa-aranyat szerzett. A Fradi színeiben 140 mérkőzésen lépett pályára és 10 gólt szerzett,

tagja volt az UEFA Kupa csoportkörébe jutott együttesnek is.

Leandrót a Ferencváros labdarúgójaként hívták be először a magyar válogatottba is, amelyben 16 mérkőzésen lépett pályára.

Leandro a tavalyi szezonban az NB I gólpasszkirálya volt Forrás: MTI/Illyés Tibor

Első Fradi-korszaka alatt kölcsönben a brazil Atlético Paranense együttesében is szerepelt, amellyel Paranense régiójában bajnoki címet szerzett, míg a dél-amerikai Bajnokok Ligájában megfelelő Libertadores Kupában ezüstérmet ünnepelhetett.

Leo a Fradi után a Debrecenben folytatta, amellyel két bajnoki címet, egy Magyar Kupa-elsőséget és egy Szuperkupa-aranyat nyert.

Tagja volt a Loki Bajnokok Ligája-csoportkörébe jutott együttesének.

2010-ben a ciprusi Omonia együttesébe igazolt. A nicosiai klubbal öt és fél szezon alatt 131 mérkőzésen lépett pályára. A sikerek itt sem kerülték el Leandrót, hiszen a ciprusi bajnokságban egy aranyat és két ezüstöt szerzett.

A Ciprusi Kupát kétszer hódította el az együttessel, csakúgy, mint a Ciprusi Szuperkupát.

Leandro 2015-ben tért haza a Ferencvárosba: első korszakával ellentétben ezúttal már a hátvédsorban segíti az együttest. Ennek ellenére a 2015/16-os idényben 10 assziszttal az NB I gólpasszkirálya lett.