Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, amit már eddig is tudni lehetett: Balajcza Szabolcs az Újpest FC csapatkapitánya 11 év után távozik a Megyeri útról. A Magyar Kupa-győztes kapus videoüzenetben búcsúzott el a lila-fehér szurkolóktól.

A júliusban a 38. életévét betöltő hálóőr 2006 nyarán szerződött Újpestre, a 2008-2009-es szezonban ezüstérmet szerzett a lila-fehérekkel az NB I-ben.

A legnagyobb sikerét a 2013-2014-es idényben könyvelhette el, amikor a Puskás Ferenc Stadionban Magyar Kupa-győzelemre vezette csapatát a DVTK ellen, majd a Szuperkupát is megnyerte a bajnok Debrecen ellen.

Balajcza Szabolcs 11 év után távozik Újpestről. Forrás: ujpestfc.hu

„Nehéz a váltás, mert megszerettem a klubot. Rengeteg dolgot itt tanulhattam meg a futballból: hogy milyen egy nagy klub, egy szenvedélyes klub, egy olyan klub, amelynek a szurkolói az életüket adnák a klubért. Nagyon sajnálom, hogy tizenegy év alatt nem tudtunk bajnoki címet szerezni. Nem mondom, hogy a Magyar Kupa-győzelem kárpótol ezért, de ott is megmutattuk milyen erő van a klub mögött. Az utolsó évem nem úgy alakult, ahogy terveztem, de bízom benne, hogy még tudok teljesíteni a pályám két-három évet. Ez nem Újpesten lesz, de bízom benne, hogy a klub a hagyományaihoz mérten eléri a bajnoki címet. Én ezért nagyon fogok szurkolni és csak annyit tudok mondani, hogy hajrá lilák."

Az Újpest FC-től távozó hálóőrnek egyelőre nincs csapata, de a sajtóértesülések szerint a NB II-be frissen feljutó ETO FC Győr játékosa lesz.