Zárt kapuk várják a Honvédot a BL-selejtezőn

foci, labdarúgás, 
Honvéd-Videoton NB I, Bozsik-stadion
2017.05.27.
foci, labdarúgás, Honvéd-Videoton NB I, Bozsik-stadion 2017.05.27.
Vágólapra másolva!
Marco Rossi lemondása mellett újabb csapás érte a Honvéd csapatát, évekkel ezelőtti büntetés miatt nem lehetnek nézők a BL-selejtezőn.

A Budapest Honvéd, miután megnyerte a bajnoki címet, a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat majd. Marco Rossi lemondása után új, holland edzővel szerepel majd a csapat, ráadásul a nézők sem segíthetik majd a csapatot.

Szurkolók nélkül kell majd küzdenie a Honvéd csapatának Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Honvéd legutóbb 2013-ban szerepelt nemzetközi sorozatban, akkor a Vojvodina elleni selejtezőkön viselkedtek kritikán aluli módon a kispesti szurkolók, amiért évekkel később bűnhődik a csapat.

A 2013 szeptemberi közlemény szerint a soron következő két hazai nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie a Budapest Honvédnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében.

A testület a Vojvodina ellen lejátszott Európa Liga-találkozókon a magyar szurkolók részéről tapasztalt antiszemita, rasszista megnyilvánulások miatt rótta ki a büntetést.

Az indoklás szerint a július 18-i, idegenbeli meccsen a Honvéd drukkerei homofób és antiszemita viselkedést tanúsítottak, míg egy héttel később a hazai visszavágón cigányok, cigányok rigmussal gyalázták az ellenfél drukkereit, s ezt náci karlendítéssel tetézték.

A fentiek egymeccses zárt kaput értek volna, de a Honvédnak volt egy 2008-as, felfüggesztett büntetése is, amit aktivált az UEFA, így a következő két hazai rendezésű nemzetközi kupameccsét zárt kapuk mögött kell rendeznie a Honvédnak.