Vágólapra másolva!
Az Argentin Labdarúgó Szövetség szóban megállapodott a Sevillával a spanyol klubcsapat edzőjének, Jorge Sampaolinak a kivásárlásáról. Az erről szóló szerződést június elsején írják alá az érintettek.

A Sevilla pénteki közleményéből kiderül, hogy a dél-amerikai szövetséggel "nem vitáztak" a 2018 nyaráig szerződéssel rendelkező tréner 1,5 millió eurós kivásárlási áráról, a megállapodással pedig "mindkét fél elégedett lehet".

Jorge Sampaoli a chilei válogatottnál dolgozott a Sevilla előtt Forrás: AFP

Sampaoli egy hete kijelentette: most, hogy elérte céljait a Sevillával - amely negyedik helyével kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást -, szeretne leülni hazája válogatottjának kispadjára.

Az előző szakvezetőt, Edgardo Bauzát áprilisban menesztette az argentin szövetség, mivel a csapat nem szerepelt jól a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában.

Az előző vb-n ezüstérmes argentinok 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

Argentína legközelebb június 9-én, Melbourne-ben lép pályára, ellenfele barátságos mérkőzésen Brazília lesz. Négy nappal később Szingapúrban a házigazdákkal játszik felkészülési találkozót a dél-amerikai válogatott, amely következőn tétmeccsén augusztus 31-én Uruguayban lép pályára.