Vágólapra másolva!
A Real Madrid átigazolta a Gran Canaria ificsapatából a 14 éves Raúl Asenciót, akiről a spanyol a sajtó következő nagy durranásként ír.

Egy nappal azt követően, hogy sajtóértesülések szerint 45 millió euróért leigazolta a 16 éves brazil Vinícius Júniort, újabb különleges átigazolásról érkezett hír a Real Madrid háza tájáról.

Ezúttal a Gran Canaria igen jó hírű utánpótlás állományából emelték ki a szakértő szemek szerint legszebben csillogó tehetséget, a 14 éves Raúl Asencio személyében, aki hat évre kötelezte el magát a fővárosiakhoz. A Xavi és Iniesta által használta 6-os mezben (előbbi a Barcában, utóbbi a válogatottban viselte) játszó fiatalember belső középpályást játszik, és szívesen kéri el a labdát, de egyelőre még közel sem úgy játssza meg azokat, mint a nevezett nagy elődök.

Ettől függetlenül a spanyol szakértők még nagy jövőt jósolnak neki, és sokan egy másik Asensióhoz, a 2014 óta a Real keretéhez tartozó (igaz, előbb Mallorcára, majd az Espanyolhoz kölcsön adott) Marco Asensióhoz hasonlítják.

Ő ugyan egyelőre nem sok sót evett meg, de ez nem kell, hogy lelombozza az ifjú reménységet, rá ettől még várhat nagy jövő a Real Madridban.