Nincs veszélyben a Manchester United - Ajax labdarúgó EL-döntő

Friends Arena, Stockholm
The Friends arena in Solna near Stockholm is lit with national colours of France ahead the Euro 2016 play-off football match between Sweden and Denmark on November 14, 2015. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Egyelőre semmi nem veszélyezteti a szerdai labdarúgó Európa Liga-döntőt. Stockholmban a Manchester United az Ajax ellen lép pályára, és bár hétfőn Manchesterben, valamint nemrég a svéd fővárosban is terrortámadást követtek el, a hatóságok nem tudnak arról, hogy bármi is akadályozná a sporteseményt.

Az UEFA közleményében azt írja:

A szervezet arról is beszámolt, hogy hónapok óta szorosan együttműködik a svéd hatóságokkal, valamint több olyan különleges intézkedést is tettek, amivel kizárhatják a terrortámadás lehetőségét. Ezzel együtt felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a fokozott biztonsági ellenőrzés miatt érkezzenek időben a Friends Arénához, mert a megszokottnál több időt vehet igénybe a beléptetés.

Az UEFA közleménye is utal arra, hogy a mérkőzésnek otthont adó Stockholm is terrortámadás helyszíne volt, ami szintén indokolja a fokozott óvatosságot. Április 7-én egy merénylő egy ellopott kamionnal hajtott járókelők közé a belvárosban, öt ember halálát okozva.