Benntartotta a PL-csapatot, majd érvényes szerződéssel távozott

Sam Allardyce, foci
(FILES) This file photo taken on September 4, 2016 shows England's head coach Sam Allardyce watching the World Cup 2018 football qualification match between Slovakia and England in Trnava, Slovakia. England manager Sam Allardyce has been secretly filmed giving advice on how to circumnavigate transfer rules and mocking his predecessor Roy Hodgson's voice, the Daily Telegraph reported on September 27, 2016. / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
A bennmaradás kiharcolása, illetve további két évre szóló szerződése ellenére lemondott Sam Allardyce, az angol élvonalbeli Crystal Palace labdarúgócsapatának vezetőedzője. 

A 62 éves edző karácsony előtt vette át a kiesés ellen küzdő londoni csapat irányítását, amely végül magabiztosan őrizte meg első osztályú tagságát. Mivel a

szerződése 2019 nyaráig szól, Steve Parish klubelnököt is meglepte Allardyce döntése.

Sam Allardyce döntése sokakat meglepett. Forrás: AFP/Joe Klamar

Az edző a múlt héten még arról beszélt, hogy a tavaszi siker segített neki feldolgozni a csalódottságot, melyet az okozott, hogy - egy korrupciós botrány következtében - 67 nap és mindössze egy mérkőzés után távoznia kellett az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A Daily Mail beszámolója szerint

Allardyce nem értett egyet a Crystal Palace átigazolási elképzeléseivel, és nem kapta meg a számára szükséges garanciákat a nyári erősítésekkel kapcsolatban.

The Telegraph cikke szerint azonban

az áll a távozása hátterében, hogy az életkora miatt nem akar többé vezetőedzőként dolgozni.

A tréner állítólag kétmillió fontos (713 millió forint) prémiumot kapott a bennmaradást követően.

Allardyce keddi döntését a klub egyelőre nem erősítette meg.