Két meccs után cserélni kell a gyepet az orosz vb-stadionban

Construction works at Krestovsky Stadium 2018 FIFA World Cup Saint Petersburg Krestovsky Krestovsky Stadium Zenit Arena
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - DECEMBER 29 : View of Krestovsky stadium which is under construction is seen in Saint-Petersburg, Russia on December 29, 2016. The stadium will be a venue for the FIFA World Cup 2018. Sergey Mihailicenko / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Másodszor is ki kell cserélni a gyepszőnyeget a június 17-én kezdődő Konföderációs Kupa nyitómérkőzésének és döntőjének is otthont adó szentpétervári labdarúgó-stadionban.

Az új, 68 ezer férőhelyes létesítményben eddig csak két orosz bajnoki mérkőzést rendeztek. A pálya füve minden bizonnyal azért ment tönkre már két alkalommal, mert rosszul vágták le.

Szép a gyep, amíg nem fociznak rajta Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Sergey Mihailicenko

A stadionba olyan szerkezetet terveztek, amellyel lehetővé válik, hogy a pályát kicsúsztassák az épületen kívülre, így a gyepszőnyeg a lehető legjobb időjárási körülmények között fejlődjön, azonban mindez jelenleg nem működik a Konföderációs Kupa és a jövő évi világbajnokság építkezései miatt.

Vitalij Mutko miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az új gyepszőnyeg telepítésének úgynevezett aktív fázisa június 2-án, vagyis 15 nappal az Oroszország - Új-Zéland nyitómeccs előtt lezárul.