Társoldalunk:

BL-szereplők vinnék az Újpest legjobbját

2017.05.19. 09:36

Több külföldi lap is arról ír – köztük a koszovói Gazeta Metro és a horvát sportarena.hr –, hogy nagy az érdeklődés az Újpest középpályása, Enis Bardhi iránt. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a középpályás nyáron elhagyná Magyarországot.

A hatszoros macedón válogatott játékos iránt az ukrán Sahtar Doneck és a horvát Dinamo Zagreb is érdeklődik. A horvátok szerint a lila-fehérek hatmillió eurót, vagyis 1.86 milliárd forintot is elkérhetnek Bardhiért.

Enis Bardhi nyáron elhagyhatja az Újpestet.Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ez az összeg magyar szinten elképesztőnek tűnhet, így érdemes a helyén kezelni az információt, még akkor is, ha a kiváló kepeségekkel megáldott labdarúgó az idei szezonban 31 mérkőzésen – 27 bajnoki és 4 Magyar Kupa találkozó – 12 gólnál és 6 gólpassznál jár. Ráadásul 21 éves kora ellenére már hat válogatott meccset tudhat maga mögött.

Az Újpest a svéd negyedosztályú KSF Prespa Birliktől igazolta le Bardhit 2014-ben, azóta berobbant az NB I-be, amelyre már többek között Hollandiában is felfigyeltek. A válogatott labdarúgó nemrég szerepelt a voetbalzone.nl azon listáján, amelyen a legígéretesebb közép-kelet Európában játszó légiósokat gyűjtötték össze.