Társoldalunk:

Nikolics nincs benne Storck új keretében

2017.05.19. 16:52

A magyar labdarúgó-válogatott június 5-én az oroszokat fogadja a Groupama Arénában, majd június 9-én Andorrában játszik vb-selejtezőt. A szövetségi kapitány megnevezte azt a 17 légióst, akikkel megkezdi a felkészülést a két mérkőzésre - adta hírül az MLSZ.hu.

Bernd Storck kihirdette a férfi válogatott Oroszország és Andorra ellen készül bő keretének azon játékosait, akik külföldön játszanak. Meghívást kapott a pár napja még az U17-es Európa-bajnokságon szereplő Szoboszlai Dominik, míg az előző keretben nem szereplők közül Elek Ákosra, Nagy Dominikra és Kocsis Gergőre is számít a szövetségi kapitány. 

Szoboszlai Dominik is a felnőtt keretbenForrás: Mlsz.hu

Bernd Storck ezúttal is telefonon egyeztetett az MLS góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanjával, akivel abban állapodtak meg, hogy a Chicago Fire támadója nem csatlakozik a csapathoz a soron következő két mérkőzésre, mert klubcsapata június 4-én illetve június 10-én is bajnoki mérkőzést játszik, így az oroszok ellen egész biztosan nem szerepelhetne, az Andorra elleni vb-selejtező utazó keret tagjairól pedig a június 5-i, Oroszország elleni barátságos mérkőzés után dönt majd a kapitány.

Nikolics Nemanja vezeti az MLS góllövőlistájátForrás: Instagram/Nikolics Nemanja

Bernd Storck az összetartás során már a jövő válogatottjára is gondol, ezért több fiatal is lehetőséget kap arra, hogy a kerettel készüljön.

A Magyarországon játszó meghívottak névsorát a jövő hét folyamán hirdeti ki a kapitány, a klubedzőkkel történő egyeztetést követően.

A válogatott légiósainak kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:
Bese Barnabás (Le Havre)
Lang Ádám (Dijon)
Kocsis Gergő (DAC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)

Középpályások:
Nagy Ádám (Bologna)
Elek Ákos (FK Almaty)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Dzsudzsák Balázs (Al-Wahda)
Nagy Dominik (Legia Warsawa)
Sallai Roland (Palermo)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin)
Kalmár Zsolt (Bröndby)
Stieber Zoltán (Kaiserslautern)

Támadók:
Szalai Ádám (Hoffenheim)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)