Megbánja a jövőben, akit színészkedésen kapnak a PL-ben

498499731 Horizontal panoramic
Sunderland's English midfielder Jack Rodwell (3rd R) is booked for this adjudged dive during the English Premier League football match between Hull City and Sunderland at the KC Stadium in Kingston upon Hull, north east England on March 3, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
A következő idénytől két mérkőzésre szóló eltiltást kaphatnak utólag a színészkedő labdarúgók Angliában.

Az angol szövetség (FA) csütörtökön jóváhagyott új szabályában rendelkezett arról, hogy a játékvezetőt megtévesztő futballistákat, akik tettükkel kiállítást vagy büntetőt harcolnak ki, egy háromtagú testület utólagos döntése alapján tilthatják el.

"Ez hasonló lesz azokhoz a piros lapot érdemlő cselekedetekhez, mint például az erőszakos viselkedés, a súlyos szabálytalanság vagy épp az ellenfél leköpése, amelyeket a játékvezető nem szankcionál, de a videófelvételek bizonyítják" - áll az FA közleményében.

A The Times már januárban beszámolt az FA ezen szándékáról, akkor azt írta, angol megfigyelők fognak Skóciába utazni, ahol már 2011 óta működik ez a rendszer.

Mondanunk sem kell, hogy az újítás nem aratott osztatlan sikert az angol menedzserek körében: míg Sean Dyche, a Burnley edzője szerint fél éven belül eltűnik a színészkedés az angol pályákról, addig a Crystal Palace-t irányító, Sam Allardyce szerint "teljes hülyeség" az utólagos büntetés bevezetése.