A későn ébredő MU legyőzésével búcsúzott a Spurs a White Hart Lane-től

Horizontal
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane (R) celebrates scoring the second goal during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Manchester United at White Hart Lane in London, on May 14, 2017. / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur a White Hart Lane történetének utolsó mérkőzésén 2-1-re legyőzte a Manchester United csapatát, amelyik az első félidőben mintha a pályán sem lett volna. A stadionban az utolsó gólt, a MU klasszisa, Wayne Rooney szerezte.

A Spurs remekül kezdte a mérkőzést, olyannyira, hogy Victor Wanyama góljával már a hatodik percben megszerezték a vezetést.

Ezt követően is folyamatosan támadásban maradtak a londoniak, akik teljes mértékben uralták a mérkőzést. Az első 45 percben 4-1 volt a kapura lövések, és 67-33 százalék a labdabirtoklás aránya a Spurs javára.

A második félidőt ugyanúgy kezdte a Tottenham, mint az elsőt, ezúttal viszont csak három percre volt szükségük, hogy újabb gólt lőjenek.

Amikor már úgy tűnt, hogy az inkább az Európa Liga döntőjére készülő MU beleszalad egy nagy verésbe, akkor egyszercsak elkezdett focizni Mourinho csapata, talán azért is, mert a portugál pályára küldte Mikhtarjant, Rashfordot és Herrerát is. A szépítő gólt azonban Wayne Rooney szerezte, így, miután az eredmény már nem változott, ő szerezte a White Hart Lane utolsó gólját.

Közel két év után ez volt a MU első idegenbeli gólja a tabella első hat helyének valamelyikén álló ellenfél otthonában.

A PL egyik utolsó ikonikus stadionját 1899. szeptember 4-én nyitották meg, és a második világháború átvészelése, valamint többszöri átépítés után 36 284 néző szurkolhatott a lelátókon. A stadionban aratottt legnagyobb Spurs-győzelemig 1960-ig kell visszalapoznunk, amikor az FA-kupában 11-2-re verték Crewe Alexandra csapatát. Bajnokin a Wigan elleni 9-1 (2009. november) jelenti legnagyobb sikert.

Így búcsúztak a szurkolók:

Az utolsó idényt méltóképpen zárta a Spurs - 19 hazai bajnokijukból az első két döntetlent követően 17-et megnyertek. A csapat a következő idényre átköltözik a Wembley-be, majd a 2018-19-es időnytől birtokba veszi új, 61 500 férőhelyes otthonát.