Vágólapra másolva!
A Vitoria Guimares 5-0-s legyőzésével biztosította be sorozatban negyedik, összességében harminchatodik portugál bajnoki címét a Benfica. 

A lisszaboni csapat a fordulót megelőzően két körrel a zárás előtt öt ponttal vezetett az üldöző FC Porto előtt, és már egy kényelmes döntetlennel is bebiztosította volna a bajnoki címet. Ehhez képest a féidőben már 4-0-ra vezettek a BL-ben a nyolcaddöntőig jutó fővárosiak.

Különösen a mexikói Raúl Jiménez és a brazil Jonas első gólját ajánljuk, mint késő esti szórakozást.

Jiménez gólja:

Jonas szépségdíjas emelése:

A második félidőben már csak kétszer ugrasztották talpra az Estadio de Luz közönségét: először a 65. percben, amikor Jonas belőtte a második gólját 11-esből, majd a lefújás pillanatában, amikor elkezdhették ünnepelni a bajnoki címet.

A Benfica fennállása során sikerekben igencsak gazdag történelme ellenére először tudott sorozatban négy bajnoki címet nyerni, korábban öt alkalommal is megálltak háromnál.

Van mit ünnepelni Lisszabonban:

Az abszolút rangsort egyébként a Porto vezeti, nekik sikerült egyszer (1995-1999 között) sorozatban ötször nyerniük.

A legnagyobb bajnok egyébként a szerb Ljubomir Fejsa, aki szombaton sorozatban tizedik bajnoki címét ünnepelhette: három-három elsőség a Partizannal és az Olimpiakosszal, majd most négy a Benficával.