Mourinho: Nem akarom megnyerni az Európa Ligát

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho attends a press conference at Old Trafford in Manchester, north west England on May 10, 2017, ahead of their UEFA Europa League semi-final second leg football match against Celta Vigo. / AFP PHOTO / Miguel RIOPA
Vágólapra másolva!
Ma már teljesen másképp látja az Európa Liga jelentőségét José Mourinho, a Manchester United menedzsere, mint négy évvel ezelőtt, amikor még nyíltan lenézte a második számú nemzetközi kupasorozatot.

– ezt 2013-ban nyilatkozta Mourinho, azon a nyáron, amikor visszatért a Chelsea-hez. Pár hónappal korábban a Chelsea Rafa Benítez vezetésével megnyerte az EL-t, a portugál fenti kijelentésével szúrt oda spanyol elődjének.

Mourinhónak most már nagyon kellene az az EL-trófea Forrás: AFP/FRANCISCO LEONG/Francisco Leong

Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy azóta fordult egyet a világ Mourinho körül. 2015-ben ugyan bajnok lett a Chelsea-vel, de azon az őszön a csapat pocsék szereplése miatt menesztették a klubtól. A 2016-2017-es szezon előtt a Manchester United vezetését vette át. Mivel a Premier League-ben kicsi az esély, hogy kiharcolja csapatával a szakmailag és anyagilag is létfontosságú BL-szereplést, Mourinho legfőbb célja ezen a tavaszon az Európa Liga megnyerése lett, hiszen a végső győztes a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulhat.

„Ez az egyetlen sorozat, amit soha nem nyert meg a Manchester United, remek lenne teljessé tenni a a kört az összes elképzelhető trófea begyűjtésével" – ezt már egy hete mondta Mourinho a Celta Vigo elleni elődöntő első mérkőzése előtt, amelyet Marcus Rashford góljával 1-0-ra megnyert a ManUnited.

A hazai visszavágó előtt még messzebb ment, pedig négy éve hallani sem akart az Európa Ligáról.

„A motivációink hasonlóak. A Celtánál azt mondják, ezt történetük legfontosabb mérkőzése.

– mondta a visszavágó előtt Mourinho, aki csupán két mérkőzésre van attól, hogy csalódást okozzon saját magának és megnyerje csapatával az Európa Ligát.