Vágólapra másolva!
Egykori ferencvárosi lakhelyén, a Hőgyes Endre utca 11. szám alatt felavatták Springer Ferencnek, az FTC alapítójának és első elnökének emléktábláját.

"Egy nagyszerű emberre emlékezünk, aki utolsó húsz évét csak az egyesületnek szentelte" - mondta Kubatov Gábor klubelnök. "Három dolgot belénk plántált: erkölcs, erő, egyetértés. Az immár 118 éves FTC pedig magáévá tette a jelmondatot".

Springer Miklós elhelyezi a koszorút Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A sportvezető beszédében emlékeztetett arra, hogy Springer Ferencnek nagy szerepe volt a futball magyarországi meghonosításában és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megalapításában is.

Bácskai János, a IX. kerület polgármestere három szóval jellemezte az egykori klubvezetőt: barátság, becsület és önfeláldozás. A városvezető megemlékezésében felidézte Springer Ferenc életútját, illetve részleteket olvasott fel korabeli jegyzőkönyvekből, így például az FTC 1899. május 3-i alakuló üléséről.

Az ünnepség keretében Lázár Balázs elszavalta Somló Ferenc Az FTC-hez című versét, illetve felolvasott Karinthy Ferenc Ferencvárosi szív című kötetéből. Az esemény, melyen részt vett Springer Ferenc unokája is, az emléktábla koszorúzásával zárult.