Soha nem látott siker küszöbén a magyar U17-es válogatott

U17
Vágólapra másolva!
Történelmi siker előtt áll a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, amely korábban még soha nem jutott tovább az Eb-csoportköréből. Amennyiben Szélesi Zoltán csapata kedden délután 16 órakor nyer a Feröer-szigetek ellen, akkor egészen biztosan a legjobb nyolc között folytathatja – függetlenül attól, hogy mi történik a párhuzamosan zajló Franciaország–Skócia összecsapáson.

Fél szemmel tehát már a negyeddöntőkre figyelnek a magyarok, de óriási hiba lenne lebecsülni Feröert. Bár a szigetország válogatottja még gólt sem lőtt ezen az Eb-n (ellenben kapott kilencet), a masszív skandináv csapat egészen biztosan mindent megtesz azért, hogy ne nulla ponttal zárja a sorozatot.

A magyaroknak a franciák ellen aratott 3-2-es győzelemnek és a skótokkal szemben elért 1-1-es döntetlennek köszönhetően 4 pontjuk van.

Skócia ugyancsak 4 pontos, míg a franciák 3 ponttal harmadikok a csoportban.

A magyar válogatott fél lábbal már a legjobb nyolc között van az Európa-bajnokságon Forrás: Mlsz.hu

A magyarok számára nagyon jó hír, hogy az Eb előtt kisebb sérülést szenvedett Szoboszlai Dominik ismét játszhat.

Az más kérdés, hogy a szakvezetés miként dönt a fiatal játékossal kapcsolatban.

Mivel ilyenkor elég nagy a rásérülés veszélye, többen úgy vélik, hogy Feröer ellen még nem kellene játszania Szoboszlainak, tartogassuk őt a negyeddöntőre.

Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi edzője Forrás: mlsz.hu

A csapat két játékosa, Bolla Gergő és Kovács Krisztián a szurkolók kérdéseire válaszolt az MLSZ által közzétett videón.

"Az eddigi eredmények alapján esélyesként léphetünk pályára, de a győzelemért sokat kell tenni, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk" – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

A feröeriek tapasztalatszerzésre használják az Európa-bajnokságot, elsősorban a védekezésre koncentrálnak mérkőzéseiken, várhatóan ebben nem lesz változás ellenünk sem. A skótok megszenvedtek ellenük, egy órán keresztül nem tudták feltörni a védelmüket, miközben a feröeriek kétszer is helyzetbe kerültek, védésre kényszerítve az ellenfél kapusát. A Lucko stadionban meglehetősen szűk a pálya, ez riválisunknak kedvez, könnyebben be tud majd tömörülni a kapuja előtt.

A játékosok két meccsel a lábukban kissé már fáradtabbak, de be kell vállalni a sok mozgást, és akkor megfelelő koncentrációval megnyerhetjük a mérkőzést."

A Magyarország–Feröer találkozó kedden 16 órakor kezdődik Zágrábban. A magyarok továbbjutásuk esetén az A csoport első vagy második helyezettjével találkoznak a negyeddöntőben. Az A csoportban közben eldőltek a nagy kérdések.

Az utolsó fordulóban a törökök 2-1-re verték az olaszokat, míg a spanyolok 1-1-es döntetlent játszottak a horvátokkal.

Ha a magyar csapat megnyeri a B csoportot, akkor a törökökkel, ha a második helyen jut tovább, akkor a spanyolokkal mérkőzhet a legjobb négy közé jutásért.