Sokkolta az orvosokat Zlatan Ibrahimovic térde

fbl Horizontal
Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic is escorted from the pitch after getting injured during the UEFA Europa League quarter-final second leg football match between Manchester United and Anderlecht at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 20, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Az április végén súlyos sérülést szenvedő Zlatan Ibrahimovic térdét operáló orvosokat annyira lenyűgözték a svéd csatár testi adottságai, hogy a jövőben további kutatásokhoz szeretnék a közreműködését kérni.

Ibrahimovic április 21-én, a Manchester United-Anderlecht Európa Liga-negyeddöntő visszavágóján szenvedett olyan súlyos térdszalag-sérülést, hogy nemcsak a szezonja, hanem vélhetően manchesteri karrierje is befejeződött.

Ibra térde súlyosan megsérült Forrás: AFP/Oli Scarff

Mino Raiola, a játékos ügynöke szerint az Ibrahimovic operációját végző pittsburghi orvosi egyetem szakembereit annyira meglepte a 35 éves futballista fizikális állapota, hogy szeretnének a jövőben újabb teszteket elvégezni rajta.

Szinte lehetetlen, hogy egy 20 éve aktív profi futballistának ilyen térde legyen" – nyilatkozta az olasz játékosügynök, aki a svéd Expressennek megerősítette, Ibra pályafutása után a pittsburghi orvosok további vizsgálatokat végezhetnek a játékoson.

Zlatan Ibrahimovic műtétje után az Instagramon üzent szurkolóinak, mint írta, a térde javul, és erősebb lesz, mint volt. „Hamarosan újra együtt élvezzük a futballt" – tette hozzá.

Fixed, done and stronger. Once again thank you for the support. We will enjoy my game togheter soon

IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) által megosztott bejegyzés,

Azt egyelőre nem tudni, hogy a csatár hol folytatja a pályafutását. A nyáron lejár az egyéves szerződése a Manchester Uniteddel, amely még egy szezonnal meghosszabbítható, de sérülése óta senki sem biztos benne, hol, milyen mezben láthatjuk legközelebb.