Vágólapra másolva!
Nemcsak a labdarúgó NB I-ben, de az NB II-ben is egyre élesebb harc dúl a feljutásért. A tabellát 9 pontos előnnyel vezető Puskás Akadémia bajnoki címe szinte biztosra vehető. A felcsúti csapat mögött azonban három olyan együttes vív élet-halál harcot, amelynek feljutása igazi szenzáció lenne. Jelen pillanatban a Balmazújváros áll a második, azaz feljutó helyen, de a mögötte lévő Kisvárda és a Fradi fiókcsapatának elkönyvelt Soroksár is felkerülhet. A 35. fordulóban Soroksár-Balmazújváros rangadót rendeznek, amely sorsdöntő lehet a felkerülés szempontjából.

2017, május 3-án 3-1-es soroksári vezetésnél villámlás miatt a 61. percben félbeszakadt a Soroksár-Szeged NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Az MLSZ még nem döntötte el, hogy mi lesz a félbemaradt találkozó sorsa, de könnyen elképzelhető, hogy a meccset nem kell újrajátszani, hiszen a 61. percben már túl voltunk a meccs kétharmadán.

Ha a Soroksár megkapja a 3 bajnoki pontot, akkor a tabellán 63 ponttal közvetlenül a második Balmazújváros mögé kerül.

A két egyaránt 63 pontos csapat között ekkor az dönt majd a Balmazújváros javára, hogy a Hajdú-Bihari csapat egy győzelemmel többet szerzett, mint a Soroksár.

A Soroksár hátralévő mérkőzései: Balmazújváros (o), Budaörs (i), Kozármisleny (i), Szolnok (o)

Pintér Attila téli átigazolása telitalálat volt Felcsúton Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 20 együttest számláló NB II-es mezőnyben a Felcsút mellett a Békéscsaba az az NB I-es múlttal rendelkező együttes, amelynek még nagyon halvány esélye van a felkerülésre.

A mezőnyben olyan egykori stabil elsőosztályú gárdák tanyáznak, mint az NB I-ben bajnoki címet is szerző Vác és Zalaegerszeg (előbbi a hatodik, utóbbi a tizedik helyen áll), miközben az idény előtt komoly feljutási terveket szövögető Nyíregyháza például csak a tizenkettedik.

Miközben a Kisvárda és a Balmazújváros az NB I-et ostromolja.

A Puskás Akadémia Dorogon elért 1-0-s győzelmével szinte már biztosan feljutó az NB II-es bajnokságból Forrás: Dome Laszlo Balazs

Amikor februárban a felcsúti szakmai igazgatóval, Szalai Lászlóval beszélgettem, a szakember felhívta a figyelmemet a Balmazújvárosban edzőként dolgozó Feczkó Tamásra. Szalai szerint Feczkó azon tehetséges és fiatal edzők közé tartozik, akiről a jövőben még sokat hallhatunk.

Mindenesetre jelzésértékű, hogy Feczkó Tamás a téli szünetben Angliába utazott, ahol testközelbből tanulmányozhatta a West Bromwich Albionnál folyó szakmai munkát.

Akik követik a Balmazújváros mérkőzéseit, tudják, hogy ebben a csapatban futballozik Farkas II. Balázs, aki korábban ukrán bajnoki címet nyert a Dinamo Kijevvel, de Magyarországon is kétszeres aranyérmes, mert tagja volt a Debrecen és a Győr bajnokcsapatának. A háromszoros válogatott labdarúgó tehát az egyik legrutinosabb játékosa a Balmazújvárosnak, ahol még mindig óvatosan beszélnek arról, hogy júliustól NB I-es lehet a csapat.

A Kisvárda tizenegy meccses veretlenségi sorozata szakadt meg Nyíregyházán Forrás: Origo

"Mondhatjuk, hogy még csak most kezdődik a bajnokság érdemi része. Az feltétlen jó érzés, hogy a saját kezünkben van a sorsunk.

nyilatkozta Feczkó Tamás, a Balmazújváros vezető edzője.

Mindenesetre jól látható, hogy a feljutásra pályázó csapatok közül a legnehezebb sorsolása a Balmazújvárosnak van, mert Feczkó Tamás csapata a hátralévő négy fordulóban három olyan meccset is játszik, ahol az ellenfelei a feljutásért vívott harban érdekelt csapatok lesznek.

A Balmazújváros hátralévő mérkőzései: Soroksár (i), Szolnok (o), Puskás Akadémia (i), Kisvárda (o)

Balmazújvárosban egyre több szó esik az NB I-be való feljutás lehetőségéről Forrás: Balmazújváros.hu

Vasárnap a Kisvárda 2-0-s vereséget szenvedett a megyei rangadón a Nyíregyházától. Amióta a Nyíregyháza kispadján Véber Györgyöt Dajka László váltotta, magára talált a Spartacus.

A Kisvárda - amelyet sokan a Felcsút mellet a másik biztos feljutónak tartanak - óriási lehetőséget szalasztott el azzal, hogy nem verte meg a Nyíregyházát.

A Spartacus ezzel a Kisvárda tizenegy mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát szakította meg. Így aztán nagy jelentősége lehet az NB II utolsó fordulójának, amikor Balmazújváros-Kisvárda mérkőzést rendeznek. Ha a következő hetekben nem történi valamilyen váratlan fordulat, akkor ez a meccs dönthet arról, hogy a Puskás Akadémia mellett melyik lehet az NB II másik feljutó együttese. Akárcsak az NB I-ben, ahol az utolsó fordulóban Honvéd-Videoton aranyrangadó zárhatja a bajnokságot, az NB II-ben is sorsdöntő lehet a Balmazújváros-Kisvárda összecsapás.

A Kisvárda hátralévő mérkőzései: Dorog (o), Szeged 2011(i), Cegléd (o), Balmazújváros (i)

Szavazzon!

Ön szerint melyik csapat jut fel az NB I-be a Puskás Akadémia mellett?