Vágólapra másolva!
Lionel Messi az argentin válogatottban szedett össze négymeccses eltiltást, most ezt törölte a FIFA.

Sikeresen fellebbezett a Barcelona sztárja, Lionel Messi és az argentin szövetség, így a FIFA fegyelmi bizottsága törölte a játékos eltiltását.

Messi a Chile elleni vb-selejtezőn Forrás: AFP/Juan Mabromata

Messi még a Chile elleni világbajnoki selejtezőn inzultálta az egyik játékvezető-asszisztenst, amiért négy találkozóról eltiltották. Messi a négyből egy meccset egyébként már letöltött, amikor hazája válogatottja 2-0-ra kikapott Bolíviától.

„A fellebviteli bizottság hatályon kívül helyezte a fegyelmi bizottság döntését annak ellenére, hogy előbbi tagjai is úgy gondolják, Messi viselkedése nem volt megfelelő. Nem áll azonban rendelkezésre elég bizonyíték ahhoz, hogy az ítéletet helyben hagyjuk" - áll a nemzetközi szövetség nyilatkozatában.

Messi azért kapta a büntetést, mert a Chile ellen március 23-án 1-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd nem volt hajlandó kezet fogni vele. Bár a találkozót vezető brazil bíró jegyzőkönyvébe nem került be az eset, a FIFA vizsgálatot indított a győztes gólt büntetőből megszerző Messi ellen.

A négymeccses eltiltás mellett a 10 ezer svájci frankos büntetést is törölték a zürichi meghallgatást követően.

Az argentin válogatott négy fordulóval a dél-amerikai vb-selejtezők vége előtt mindössze az ötödik, pótselejtezőt érő helyen áll.