Érvényben marad a színészkedő holland eltiltása

Pescara Calcio v AS Roma - Serie A Strootman Kevin ATHLETE A.S. Roma Adriatico Stadium Ball Club Soccer Competition Delfino Pescara 1936 HORIZONTAL Italian Serie A Italy Match - Sport Photography Soccer SOCCER PLAYER SPORT STADIUM Team Sport
Strootman Kevin (Roma) during the Italian Serie A football match Pescara vs Roma on April 24, 2017, in Pescara, Italy. (Photo by Adamo Di Loreto/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága elutasította az AS Roma fellebbezését, és érvényben hagyta Kevin Strootman két mérkőzésre szóló eltiltását.

Strootman vasárnap a városi rangadó első félidejének hajrájában büntetőt harcolt ki csapatának, az abból szerzett góllal lett az állás a szünetben 1-1. A videofelvételek szerint azonban a Lazio védője, Wallace nem ért hozzá az AS Roma holland alapemberéhez, akit az eset miatt utólag eltiltottak. A találkozót a Lazio 3-1-re nyerte meg.

A 27 éves légiós így nem léphet pályára a 35. és a 36. fordulóban sem.

A 34. fordulót követően a második helyen álló fővárosiak előbb a hatodik AC Milannál vendégeskednek, majd fogadják az éllovas Juventust.

Strootman a derbi téli felvonásán egy kísértetiesen hasonló produkcióval hívta föl magára a figyelmet, amikor a gólját követően összeszólalkozott a Lazio egyik játékosával, majd összerogyott, mintha megütötték volna. A szövetség akkor is eltiltotta, de azt a büntetést - amit ugyancsak a Milan és a Juventus ellen kellett volna letöltenie - még eltörölték. Ezúttal viszont már nem úszta meg.