Vágólapra másolva!
A torna egyik favoritja, Franciaország ellen kezd szerdán a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a horvátországi kontinenstornán.

Az MLSZ tájékoztatása alapján U17-es válogatottunk szombat óta Zágrábban tartózkodik. Szélesi Zoltán szövetségi edző pedig a kedd délelőtti határidőre leadta végleges, 18 fős keretét, de a kimaradó játékosok is a csapattal készülnek a folytatásban, sérülés esetén ugyanis az UEFA szabályai a későbbiekben is lehetőséget adnak a cserére a keretben.

Horvátországban készülnek az U17-es válogatott tagjai Forrás: mlsz.hu

Szélesi Zoltán a francia, a skót és a feröeri edzőkollégájával közösen részt vett a csoport sajtótájékoztatóján, ahol elmondta: a francia válogatott a csoport favoritja, a második hely megszerzésére pedig előzetesen a skótok a legesélyesebbek, de ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk a továbbjutásról, egy-egy mérkőzésen ugyanis bármi megtörténhet, az Eb-n résztvevő válogatottak mindegyike okozhat meglepetést.

„A csoportunkban a franciák és a skótok számítanak a továbbjutás esélyeseinek, ennek megfelelően

nagyon nehéz mérkőzésre számítok szerdán, Franciaország ellen

- fogalmazott Szélesi Zoltán. - Előző mérkőzéseit visszanézve egyértelműen látszik, hogy első ellenfelünk előttünk jár: szinte mindegyik meccsén dominálni tudott, kiváló játékosai vannak, akik rendkívül gyorsan, kombinatívan futballoznak. Persze, egy mérkőzésen bármi megtörténhet, szeretnénk megakadályozni őket abban, hogy a saját játékukat tudják játszani. Igyekszünk a saját játékelveinket érvényre juttatni a találkozón, semmiféleképpen sem akarjuk átadni a területet és hagyni a franciákat kezdeményezni.

ezt felhasználva, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a nyitómeccsből, és pozitívan kezdeni a tornát. "

A magyar válogatott 18-as kerete:

Kapusok: Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Oroszi István (Ferencvárosi TC)

Védők: Kovács Krisztián (Győri ETO), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (Győri ETO), Arday Dominik (Vasas), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg),

Középpályások: Csonka András (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (Salzburg), Schön Szabolcs (Ajax), Kiss Tamás (Illés Akadémia)

Támadók: Szerető Krisztofer (Stoke City), Csoboth Kevin (Benfica), Timári Norman (PFLA), Szendrei Norbert (Bp. Honvéd), Torvund Alexander (Vasas FC), Bencze Márk (Vitesse)

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Május 3., Radnik Stadion, Nagygorica
Magyarország–Franciaország, 14.00

Május 6., Lucko Stadion, Zágráb
Skócia–Magyarország, 16.00

Május 9., Lucko Stadion, Zágráb
Feröer-szigetek–Magyarország, 16.00