Társoldalunk:

Urbán Flórián kiosztotta az NB I-es edzőket, akik nem érnek el semmit

2017.05.01. 14:25

Urbán Flórián, a Pest megyei I. osztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi FC vezetőedzője az m4sport.hu kamerájának mesélt önmagáról, beszélt az NB I csapatairól, illetve edzőiről. Miközben az éllovas Budapest Honvédot irányító Marco Rossit és a Diósgyőr vezetését tavasszal átvevő Bódog Tamást dicsérte, jó néhány kollégáját kemény kritikával illette.

„Itt folyik az igazi munka, amikor kijövünk, és csak nyolcan vannak, akkor ennek a nyolc embernek kell minőségi edzést tartani, hogy legyen valami értelme, ne csak ledobjuk a labdát. Sokkal nehezebb ez, mint mondjuk a papíron okos edzőkollégáknak, akik NB I-ben nem érnek el semmit.  Nagyon szívesen leküldeném őket. Talán eljött az ideje annak, hogy helyet cseréljünk" – üzent, ekkor még nevek nélkül a negyvenszeres magyar válogatott Urbán. 

Urbán Flórián keményen kritizálta néhány kollégájátForrás: MTI/Beliczay László

Később beszélt még a Videotonnal bajnoki ezüstérmet nyerő, de a DVTK-tól márciusban menesztett Horváth Ferencről.

„Nem szeretnék senkit megbántani és nem szeretnék neveket mondani, de amit Horváth Ferenc elért egy hárommilliárdos költségvetésű klubnál, azt én is elértem volna.  De még egyszer mondom, nem csak rólam van szó ebben a történetben, talán több olyan edző is van itt a megyében, akik megérdemelnék a lehetőséget."

Az NB I-ben negyedik helyen álló Ferencvárosról és játékosairól:

„A Ferencváros miért áll ott, ahol? Nem tudom, nem szeretnék senkit bírálni. Azt hiszem, hogy nincsenek érzelmek a magyar a játékosokban, a külföldiekben pedig még annyi sincs.  Plusz a Ferencvárosba olyan játékosokat hoztak, hogy Simon Tibor – isten nyugosztalja! - annak idején úgy rúgta volna ki őket páros lábbal az öltözőből, hogy öröm lett volna nézni."

Az NB I őszi felvonását az ötödik helyen záró, majd Pintér Attila távozása és Tomiszlav Szivics érkezése után visszaeső Mezőkövesdről, illetve a már biztos kieső Gyirmótról is beszélt.

„Ott van a Mezőkövesd, meg lehet nézni, hogy szerepeltek Pintér Attilával, és most hogyan szerepelnek Szivics bácsival. Úgy fognak kiesni, mint a huzat.  Mellette pedig a Gyirmót Urbányi Pistikével, aki Amerikából érkezett haza, és mindjárt egy NB I-es kispadot kapott.  Érdekes dolgok ezek, hogy milyen alapon, azt a mai napig nem tudom" – tippelte meg a bajnokság két kiesőjét a Nagykőrösi Kinizsi vezetőedzője, aki januárban Kleinheisler László hazatérésével kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát.

Az M4 Sport riportját és a teljes nyilatkozatot itt nézheti meg.