Társoldalunk:

Panaszkodott a rasszista szurkolókra, őt büntette meg a bíró

2017.05.01. 12:35

Sulley Muntari tüntetőleg lesétált a pályáról a vasárnapi Cagliari-Pescara olasz bajnoki mérkőzésen, miután a bíró sárga lapot adott neki, amiért panaszkodott a hazai szurkolók rasszista bekiabálásai miatt.

A 32 éves ghánai középpályás arra szólította fel Daniele Minelli játékvezetőt, hogy szakítsa félbe a találkozót a szurkolók botrányos viselkedése miatt. A bíró nem tette, sőt, pár perccel később a még mindig forrongó Muntarinak adott sárga lapot reklamálásért.

A játékos ezután lesétált a pályáról, közben a Cagliari-szurkolókkal is összeszólalkozott. „Ez az én bőrszínem!" – kiabálta.

Muntari kiállt a szurkolók eléForrás: BBC

„Már az első percekben megtaláltak a bekiabálásokkal, az első félidőben gyerekek is szidtak, de a szüleik nem tettek semmit. A kanyarban ez csak egyre durvább lett. Kértem a bírót, hogy tegye a dolgát, erre azt felelte, hogy engedjem el, végül pedig engem büntetett meg. Ekkor lettem igazán ideges" – nyilatkozta Muntari a lefújást követően.

„A szurkolók helytelenül viselkedtek, de a játékvezetőnek példát kellett volna mutatnia. Itt én voltam az áldozat. Ha nem tesznek semmit, ennek sosem lesz vége" – mondta.

Muntari hiába reklamált a negyedik játékvezetőnél isForrás: BBC

„Muntari megkérte a játékvezetőt, hogy avatkozzon közbe, aki a lefújás után azt mondta nekem, hogy nem hallott semmit a lelátóról. A játékosomnak igaza volt, de nem szabadott volna elhagynia a pályát, nem a mi dolgunk, hogy igazságot tegyünk. Csak remélni tudjuk, hogy a szurkolók mentalitása megváltozik" - mondta Zdenek Zeman, a Pescara vezetőedzője az 1-0-s vereséget követően.

A Pescara 34 forduló után 14 ponttal áll a Serie A tabellájának utolsó helyén és már korábban eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.