Társoldalunk:

Tizenkét éve, hogy Lionel Messi először...

2017.05.01. 18:06

2005-ben a Barcelona majális gyanánt az Albacete elleni bajnokival szórakoztatta a munka nemzetközi ünnepén a Camp Nouba kisereglett szurkolókat. A mérkőzés 88. percében pedig történelmi eseménynek lehettek szemtanúi a szerencsések.

A kezdőcsapatban helyet kapott a Barcelona akadémiájának, a La Masianak a legfényesebb gyémántja, az akkor már hónapok óta (2014 októberétől kezdve) a nagyokkal készülő 17 éves Lionel Messi is. A kis argentin egyre több lehetőséget kapott, és az Albacete elleni meccsen ugyan csak a 87. percben léphetett pályára, nem hiába tette.

Beállása után egy perccel máris pazar átadás érkezett a lábára Ronaldinho-tól, amit Messi a kapuba is emelt, a játékvezető azonban les címén - helyesen - nem adta meg a gólt. Még a vendégek kapusa, Raul Valbuena is együttérzően búbolta meg Leót.

Lesgól után jött a történelmi találat:

Egy perccel később azonban a brazil és az argentin lemásolta az előző akciót: hasonló passz után hasonló befejezés, és ebbe már nem lehetett belekötni - 2005. május 1-jén megszületett Lionel Messi első gólja a Barcelona felnőtt csapatában.

Csak a gól:

Ezt a találatot azóta még további 501 követte, amivel Leo - többé-kevésbé - már minden létező spanyol rekordot megdöntött.

Persze, hogy van hozzá statisztika:

Leo Messi scored the first of his 502 Barcelona goals on this day in 2005. The anatomy of a GOAT.

Bleacher Report Football (@brfootball) által megosztott bejegyzés,