Társoldalunk:

Zidane nem érzi, hogy lélektani előnyben lennének a BL-elődöntőben

2017.05.01. 18:33

Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nincsenek lélektani előnyben az Atlético Madriddal szemben, mellyel kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoznak.

"A múltbéli eredmények egyáltalán nem jelentik azt, hogy a mostani sorozatban is legyőzzük őket" - utalt a francia szakember a közelmúlt BL-párharcaira.

A Real a 2013/14-es és a 2015/16-os BL-sorozat döntőjében legyőzte az Atléticót, míg a 2014/15-ös szezonban a negyeddöntőben búcsúztatta a városi riválist. Nem mellékesen míg a Real már tizenegy alkalommal megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, addig az Atlético egyszer sem.

Már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi BL-döntő

Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája elődöntőit. Egy spanyol biztos lesz a fináléban.

"Még nem gondolok Cardiffra - utalt Zidane a döntő helyszínére. A francia szakember szeme előtt kizárólag a keddi győzelem lebeg: - jól felkészültünk, mindenki készen áll a harcra, és arra, hogy bejussunk a döntőbe. Bárcsak most kezdődne már a mérkőzés, és ne kellene várni még egy napot - mondta Zidane, hozzátéve, mindannyian tisztában vannak az első mérkőzés fontosságával. "Úgy kell játszanunk, mintha nem lenne visszavágó" - fogalmazott.

A francia tréner megerősítette, hogy Raphaël Varane sérülése után ismét játékra alkalmas állapotban van, ellentétben Pepével és Gareth Bale-lel.

"Megtaláljuk a megoldást a keddi mérkőzésre" - igyekezett nyugalmat sugározni Diego Simeone, az Atlétio Madrid mestere, aki a nehézségek ellenére is próbált pozitív maradni. Csapatából ugyanis sérülés miatt több kulcsember nincs bevethető állapotban: Juanfran és Josema Giménez alighanem még a visszavágón sem játszhat, de kérdéses Sime Vrsaljko szerepeltetése is.