Zidane nem érzi, hogy lélektani előnyben lennének a BL-elődöntőben

Real Madrid, Atlético Madrid, Bajnokok Ligája
Atletico Madrid's French defender Lucas Hernandez (R) vies with Real Madrid's Spanish midfielder Lucas Vazquez during the UEFA Champions League final football match between Real Madrid and Atletico Madrid at San Siro Stadium in Milan, on May 28, 2016. / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nincsenek lélektani előnyben az Atlético Madriddal szemben, mellyel kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoznak.

"A múltbéli eredmények egyáltalán nem jelentik azt, hogy a mostani sorozatban is legyőzzük őket" - utalt a francia szakember a közelmúlt BL-párharcaira.

A Real a 2013/14-es és a 2015/16-os BL-sorozat döntőjében legyőzte az Atléticót, míg a 2014/15-ös szezonban a negyeddöntőben búcsúztatta a városi riválist. Nem mellékesen míg a Real már tizenegy alkalommal megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, addig az Atlético egyszer sem.

Már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi BL-döntő

Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája elődöntőit. Egy spanyol biztos lesz a fináléban.

"Még nem gondolok Cardiffra - utalt Zidane a döntő helyszínére. A francia szakember szeme előtt kizárólag a keddi győzelem lebeg: - jól felkészültünk, mindenki készen áll a harcra, és arra, hogy bejussunk a döntőbe.

- mondta Zidane, hozzátéve, mindannyian tisztában vannak az első mérkőzés fontosságával. "Úgy kell játszanunk, mintha nem lenne visszavágó" - fogalmazott.

A francia tréner megerősítette, hogy Raphaël Varane sérülése után ismét játékra alkalmas állapotban van, ellentétben Pepével és Gareth Bale-lel.

"Megtaláljuk a megoldást a keddi mérkőzésre" - igyekezett nyugalmat sugározni Diego Simeone, az Atlétio Madrid mestere, aki a nehézségek ellenére is próbált pozitív maradni. Csapatából ugyanis sérülés miatt több kulcsember nincs bevethető állapotban: Juanfran és Josema Giménez alighanem még a visszavágón sem játszhat, de kérdéses Sime Vrsaljko szerepeltetése is.