Társoldalunk:

Műeső manchesteri sztárcsemeték szívatták a PL bíróit

2017.05.01. 09:03

Miközben a Chelsea és a Tottenham sikerrel küzd tovább a Premier League bajnoki aranyérméért, a mögöttük még kiadó Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért harcoló csapatok közül az Arsenal kikapott, a Manchester United és a Manchester City pedig kiesés elől menekülő csapat ellen vesztett pontokat.

A Manchester United hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Swansea ellen, a Manchester City a Middlesbrough otthonában végzett 2-2-re. A fájó pontvesztések mellett mindkét manchesteri együttesben akadt egy-egy fiatal sztárfutballista, aki látványos műeséssel harcolt ki tizenegyest.

A Manchester Unitedben Marcus Rashford esett el látványosan könnyedén, a játékvezető megette, Wayne Rooney pedig köszönte szépen, és értékesítette a büntetőt.

A Manchester Cityben Leroy Sané 1-0-s hazai vezetésnél esett nagyot nyomós ok nélkül a 16-oson belül, a játékvezető ennél az esetnél sem gondolkodott sokat. A Middlesbrough játékosai megrohanták a bírót, Benjamin Gibson igazi csapatkapitányként próbálta megmenteni csapattársait a további sárga- és piros lapoktól.

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) az év elején kezdte el vizsgálni annak a lehetőségét, hogy utólagos eltiltással büntethetőek legyenek a mérkőzéseken színészkedő és sérülést imitáló futballisták. A skót bajnokságban ez már egy létező és működő rendszer, a szezon elején a Hearts futballistája, Jamie Walker két meccsre szóló eltiltást kapott, miután műeséssel harcolt ki büntetőt a Celtic ellen. Az angol bajnokságban jelenleg csak a játékvezető büntetheti a színészkedőket (sárga lappal), utólag erre nincs lehetőség.

A hétvége PL-rangadóján az Arsenal 146 másodperc alatt került nagyon távol a BL-indulástól a Tottenham otthonában, a második félidőben mindössze ennyi választotta el Dele Alli és Harry Kane góljait. A rend kedvéért ezen a mérkőzésen is volt egy tizenegyes, de Gabriel itt valóban hozzáért az ítéletet magabiztosan végrehajtó Harry Kane-hez.

A Premier League 35. fordulójának zárómérkőzésén a Watford a Liverpoolt fogadja hétfő este - az eredmény élőben követhető lesz az Origo Sport livescore-oldalán. Ha Jürgen Klopp együttese begyűjti idegenben a három pontot, egyértelműen a forduló nyertese lesz.