Dárdai Berlinben tartaná a Hertha kulcsjátékosait

Dárdai Pál, foci
Hertha Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai reacts during the German First division Bundesliga football match of Hertha Berlin vs Borussia Dortmund in Berlin, Germany, on March 11, 2017. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Dárdai Pálnak, a Hertha edzőjének fő célja az lesz a nyáron, hogy kulcsjátékosai Berlinben folytassák pályafutásukat. A magyar szakember a Sport Bild című német lapnak nyilatkozott arról, hogy bármilyen eredményt is ér el a csapata a szezon végén, a keret együtt marad.

"Meg akarjuk tartani a játékosokat" - jelentette ki a 41 éves tréner. Hozzátette: függetlenül attól, hogy indulnak-e az Európa Ligában, szeretné, ha a legfontosabb futballisták maradnának, mert rájuk építve akarja tovább formálni a csapatot.

Emellett több lehetőséget kíván adni a fiataloknak. "A célom a fiatal játékosok beépítése, s csak azokra a posztokra szerződtetünk máshonnan játékost, amelyeket nem tudunk házon belül megoldani" - vázolta nyári terveit.

Dárdai Pál Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Fiával, az U18-as német válogatottban bemutatkozott Palkóval kapcsolatban megjegyezte, örül, hogy jól sikerült az osztrákok elleni debütáló mérkőzése. "Palkó mindig is focista akart lenni, a futball jobban érdekli, mint a lányok" - jegyezte meg vele kapcsolatban tréfásan Dárdai Pál.

A berlini együttes 29 forduló után az Európa Liga-indulást jelentő ötödik helyen áll a német élvonalban.