Barátságos BL-légkör 350 rendőrrel

Borussia Dortmund, foci, edzés
Borussia Dortmund's team in action below dark clouds during a training session at the Stade Louis II in Monaco, 18 April 2017. German soccer club Borussia Dortmund (BVB) will play against AS Monaco in the Champions League quarterfinals second leg match on 19 April 2017. Photo: Bernd Thissen/dpa
Vágólapra másolva!
Megerősített biztonsági intézkedések mellett rendezik meg este az AS Monaco-Borussia Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést.

A negyeddöntős párharc visszavágójának biztosítására a 150 helyi rendőr mellé 200 francia érkezik a hercegségbe azután, hogy a múlt heti első találkozót Dortmundban egy nappal el kellett halasztani, mert a hazaiak buszát kedden este robbantásos támadás érte a csapat dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy tíz kilométerre.

A monacóiak egygólos előnyéről induló második mérkőzésre mintegy háromezer német szurkolót várnak, akik - amint azt jelezték - hallatni szeretnék a hangjukat. Ez azonban kizárólag a szurkolásra vonatkozik, a légkör barátságosnak ígérkezik.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Thissen

Különösen azután, hogy egy hete a támadás hírére a monacóiak "Dortmund, Dortmund" énekléssel fejezték ki együttérzésüket a Signal Iduna Parkban, később pedig közösségi oldalon a vendég szimpatizánsoknak a hazai szurkolók ajánlottak fel fekhelyet éjszakára.

A barátságot jelzi az is, hogy a Monaco-Matin című helyi lap a címlapján Willkommennel üdvözölte a dortmundi vendégeket.

Forrás: Twitter

A múlt keddi támadásban ketten sérültek meg, egy, a busz haladását biztosító rendőr mellett a védő Marc Bartra. A 26 éves spanyol válogatott futballista csuklóját - melyben eltört egy csont - megműtötték, karjából pedig szilánkokat távolítottak el.

A halasztott mérkőzést az AS Monaco 3-2-re nyerte.