Zidane fia megszerezte első gólját a Real Madrid mezében

Real Madrid vs Cultural Leonesa - Copa del Rey FOOTBALL 2016 Spain Real Madrid sports MATCH Madrid Copa del Rey Santiago Bernabeu stadium Cultural Leonesa
MADRID, SPAIN - NOVEMBER 30: Enzo Fernandez of Real Madrid in action during the Copa del Rey football match between Real Madrid and Cultural Leonesa at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on November 30, 2016. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A spanyol Király Kupában a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc visszavágóján a Real Madrid hazai pályán 6-1-re legyőzte a Cultural Leonesa csapatát. A madridiak ötödik gólját a vezetőedző, Zinedine Zidane fia, Enzo lőtte. Az Atlético Madrid is hatot rúgott, a Barca viszont csak egyet, nem is tudtak nyerni a katalánok az Hércules otthonában.

Egyébként sem volt kétesélyes a párharc kimenetele a harmadosztály éllovasával szemben, de miután az első meccset 7-1-re nyerte a Real Madrid, a visszavágóra csak az maradt a kérdés, hogy hány sztárjának ad pihenőt Zidane. Nos, majdnem mindegyiknek, a "húzó nevek" közül csak Pepe és James Rodriguez volt ott a kezdőben.

Ez persze nem volt akadálya a gálamaműsornak, a dominikai Mariano Díaz már az első percben mattolta a vendégeket, és James gólja után még a félidő vége előtt duplázott.

A szünetben Isco helyére érkezett Enzo Fernández, aki nem más, mint Zinedine Zidane legnagyobb fia, és, ha már beállt, akkor a 63. percben megszerezte első gólját a nagy csapat színeiben.

Díaz végül mesterhármassal zárt, és a végén még egy öngóllal is "besegítettek" a vendégek.

Hat gólt rúgott az Atlético Madrid is, amelyik az ugyancsak harmadosztályú Guiljuelo otthonát áztatta el a gólzáporral. A madridiak a kétgólos első félidő után a második játékrész elején nyolc perc alatt rúgtak hármat.

Az Hércules Alicante otthonában a Barcelona is tartalékosan állt föl – Messi, Neymar, Suárez és Rakitic a keretben sem volt – a hazaiak azonban óriási erőket mozgósítva az 52. percben megszerezték a vezetést, amit ugyan csak hat percig tudtak megtartani (Carles Aléna egyenlített), a döntetlent viszont már nem engedték ki a kezükből.

Eredmények, Király Kupa
a legjobb 16 közé jutásért:
Real Madrid – Cultural Leonesa 6-1 (összesítésben 13-2)
Guiljuelo – Atlético Madrid 0-6
Hércules – Barcelona 1-1
Toledo – Villareal 0-3
Formentera – Sevilla 1-5
Córdoba – Málaga 2-0
Granada – Osasuna 1-0
Murcia - Celta Vigo 0-1
A visszavágókat december 21-én és 22-én játsszák.