Dárdai egykori mestere rekordjára tör

Dárdai Pál, foci, Hertha
Hertha Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai gestures during warm up prior during the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and FC Cologne in Berlin, on October 22, 2016. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Hertha BSC történetében eddig egyszer fordult elő, hogy az első hat hazai mérkőzését meg tudta nyerni. Dárdai Pál most arra készült, hogy futballcsapatát a Mainz ellen győzelemre vezetve ezt a 16 évvel ezelőtti rekordot beállítsa.

A német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hertha az egyetlen csapat, amely a 2016-17-es idényben eddig még nem hibázott hazai pályán.

A Dárdai Pál irányította csapat sorrendben öt mérkőzést is megnyert: a Freiburgot 2-1-re, a Schalkét és a Hamburgot 2-0-ra, a Kölnt 2-1-re, míg a Mönchengladbachot 3-0-ra verte. Amennyiben vasárnap a Mainz ellen sikerülne begyűjteni a hatodik győzelmet, megismétlődne a 16 évvel ezelőtti bravúr.

Dárdai Pál Forrás: AFP/Odd Andersen

A 2000-2001 szezonban a Jürgen Röber vezette Hertha – soraiban Dárdaival – eddig a klub történetében egyedülálló módon megnyerte az első hat hazai mérkőzését, csak a hetediken kapott ki (4-0-ra a Schalkétől).

"Eddig minden meccsünket hoztuk otthon, azaz ha jön hozzánk valaki, mi számítunk esélyesnek. A döntetlennel már nem leszünk elégedettek, a győzelemre hajtunk" – idézte a Bz-berlin.de portál Dárdait.

„Ha nem követünk egészen nagy hülyeséget a következő hetekben, akkor karácsonyig 30 pontunk lehet" – tette hozzá. A Hertha jelenleg 21 pontnál jár, a Mainz után a Wolfsburg (idegenben), a Werder Bremen (otthon), az RB Leipzig (i), és a Darmstadt (o) lesz az ellenfél.